Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας - ΑμεΑ: Χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό της σπάθης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεκαπέντε μήνες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας στο Παρίσι, τα ελληνικά σπαθιά των ΑμεΑ χάρισαν στη χώρα μας μία ακόμη διάκριση. Στο ομαδικό της σπάθης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφσκίας σε αμαξίδιο, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Μάλχιοβ της Γερμανίας, η Ελλάδα βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών, επί συνόλου 22 χωρών.

Η ελληνική ομάδα, που αποτελούσαν οι Γεράσιμος Πυλαρινός, Μάνος Μπόγδος, Γιώργος Αλεξάκης, Πάνος Τριανταφύλλου στα προημιτελικά επικράτησε 45-15 των ΗΠΑ, στον ημιτελικό έκαμψε την αντίσταση του Χονγκ Κονγκ με 45-43, ενώ στον τελικό σημείωσε μία ακόμη μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά επί της Ρωσίας με 45-41.

Στην ίδια διοργάνωση, η Ελλάδα κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο, με τον Πάνο Τριανταφύλλου στη σπάθη. Ο Έλληνας ξιφομάχος, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Έγκερ (Ουγγαρία) τον περασμένο Σεπτέμβριο και την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Κατάνια), κατετάγη τρίτος στην σπάθη κατηγορίας Β' και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση του στο Παραολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου.

Με την ολοκλήρωση της σειράς των αγώνων, που έδινε βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη ενόψει Λονδίνου, υπάρχει ελπίδα για τριπλή ελληνική παρουσία στους Παραολυμπιακούς, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.