Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ξενώνας φιλοξενίας για θύματα οικογενειακής βίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στα 700.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της πρότασης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη φάση υλοποίησης εισέρχεται ο ξενώνας φιλοξενίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα οικογενειακής βίας.

Το έργο μετά από πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών. Το Πρόγραμμα προβλέπει δίκτυο ξενώνων και Συμβουλευτικών Κέντρων, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 12.585.000 ευρώ, με τη συμμετοχή 33 Δήμων από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

«Συνεργαστήκαμε στενά με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του Ξενώνα αυτή τη φορά σε σύγχρονο πλαίσιο, με εξειδικευμένο προσωπικό που θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο να συνδράμει τις γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη με αποτελεσματικό τρόπο, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής κοινωνικής επανένταξης, μέσω της ψυχοκοινωνικής, συμβουλευτικής και νομικής υποστήριξης», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Για την στέγαση του ξενώνα επιλέχθηκε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στο ποσό των 700.000 ευρώ και αφορά τη διαμόρφωση του κτιρίου, την προμήθεια εξοπλισμού, την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού (ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, παιδοψυχολόγου και διοικητικού προσωπικού) και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της δομής για διάστημα τριών ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.