Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μπορούν τα παυσίπονα να αυξήσουν τον πονοκέφαλο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Νέα έρευνα επισημαίνει τον κίνδυνο κεφαλαλγίας λόγω κατάχρησης φαρμάκων.

Όταν κανείς υποφέρει από πονοκέφαλο, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να πάρει ένα παυσίπονο και μετά να συνεχίσει την ημέρα του. Ωστόσο, νέα έρευνα, της οποίας τα συμπεράσματα τείνουν να υιοθετήσουν όλο και περισσότεροι επιστήμονες, αναφέρει ότι, σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια τα χάπια που λαμβάνονται για την καταπολέμηση ενός πονοκεφάλου, είναι και η κύρια αιτία της κατάστασης και όχι η θεραπεία όπως θα έπρεπε κανονικά!

Η κεφαλαλγία λόγω κατάχρησης φαρμάκων θεωρείται ότι επηρεάζει σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού, καθώς έχει βρεθεί από τους γιατρούς, ότι το 6% των ατόμων που καταφεύγουν σε ιατρική γνωμάτευση για τους συχνά πονοκεφάλους που αντιμετωπίζουν, διαπιστώνεται ότι τελικά οφείλονται σε αυτό το «σύνδρομο».

«Σε ορισμένες κλινικές της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες εξειδικεύονται στις κεφαλαλγίες, μέχρι και το 90% των ασθενών μπορεί να πάσχουν από χρόνια ημικρανία που οφείλεται σε ΜΟΗ».

Η νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Imperial College του Λονδίνου έδειξε ότι, τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες που λαμβάνουν μια σειρά από φάρμακα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, συχνά καταλήγουν να πονούν περισσότερο από ότι όταν αυτός ξεκινά. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η κεφαλαλγία λόγω κατάχρησης φαρμάκων δεν σχετίζεται μόνο με παυσίπονα που λαμβάνονται μόνο για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, αλλά και με την επανειλημμένη χρήση διαφόρων άλλων φαρμάκων.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.