Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Το δέντρο των ευχών ενισχύει το έργο των «Αγίων Θεοδώρων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΜΕΑ.
Παραδόθηκαν χθες στο σύλλογο χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο «Φιλία» στην Κομοτηνή.




«Εύχομαι το σπίτι σας να χτιστεί και να κρατήσει για πάντα» έγραψε μία μικρή μαθήτρια του δημοτικού σχολείο όταν και αυτή έδινε από το χαρτζιλίκι της λιγοστά χρήματα για να βοηθήσει στην ανέγερση της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία του συλλόγου «Αγίων Θεοδώρων». Με τη ευχή αυτή και μερικά χρήματα συνέβαλε και η ίδια, όπως και όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, για να αποκτήσει σάρκα και οστά ένα όνειρο 30 και πλέον χρόνων. Ο σύλλογος μέριμνας ειδικού παιδιού «Άγιοι Θεόδωροι» 30 χρόνια από την ίδρυσή του βρίσκεται πολύ κοντά στην κατασκευή της μονάδας, που θα παρέχει στέγη στα άτομα με νοητική υστέρηση στη Ροδόπη. Η προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευτεί, οι προσφορές δόθηκαν, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να επιλεγεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει να υλοποιήσει το έργο.

Κάθε προσφορά προς το σύλλογο είναι πολύτιμη. Αυτό σκέφτηκαν και οι άνθρωποι του ξενοδοχείο «Φιλία» στην Κομοτηνή όταν αποφάσισαν να στήσουν «Το δέντρο των ευχών». Το δέντρο στολίστηκε τα Χριστούγεννα με μοναδικό σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τον σύλλογο. Κλήθηκαν σύλλογοι, σχολεία, αλλά και απλοί πολίτες να δώσουν κάτι από το υστέρημά τους. Οι καιρικές συνθήκες βέβαια δεν επέτρεψαν την μεγάλη προσέλευση, όμως η Έλενα Φιλίππου ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου είναι αισιόδοξη ότι του χρόνου το φιλανθρωπικό αυτό εγχείρημα θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία. Φυσικά τα οποία χρήματα συγκεντρώθηκαν είναι σημαντικά για τους ανθρώπους των «Αγίων Θεοδώρων», που με μεγάλη χαρά δέχονται κάθε προσφορά όσο μικρή και αν είναι αυτή.



Αυτό δήλωσε σχετικά η πρόεδρος του συλλόγου Νατάσα Λιβεριάδου παραλαμβάνοντας από την κ. Φιλίππου το ποσό που μαζεύτηκε από το δέντρο των ευχών, «Στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε τη στέγη έχουμε ανθρώπους που κοντά μας που βοηθούν για να ολοκληρώσουμε την στέγη». Συγκινημένη από την πρωτοβουλία των υπευθύνων του ξενοδοχείου, αλλά και από την ανταπόκριση μικρών και μεγάλων, η κ. Λιβεριάδου ανέφερε, «κατάφεραν έχοντας ένα κουτάκι κάτω από το δέντρο να μαζέψουν ένα χρηματικό ποσό. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων, τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά τους αυτή και ευχόμαστε από την καρδιά μας να έχουν καλές δουλειές και να συνεχίσουν να έχουν αυτή την ευαισθησία. Διαπιστώνων ότι είναι νέα παιδιά και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν και στο μέλλον να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Φιλία» 
Έλενα Φιλίππου παραδίδει το ποσό που συγκεντρώθηκε στην πρόεδρο του συλλόγου Νατάσα Λιβεριάδου

Όσον αφορά στη στέγη, «είμαστε στην φάση της επιλογής αυτού που θα αναλάβει να χτίσει την μονάδα αυτή. Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο τις 50 οικογένειες, αφορά όλους μας, είναι ένα θέμα που πρέπει να το στηρίξουμε και πιστεύω ότι τελικά άσχετα αν πέρασαν 31 χρόνια, ήρθε η στιγμή να το ολοκληρώσουμε». Το έργο προβλέπει την κατασκευή μιας κεντρικής μονάδας 250 τμ με εστιατόριο, γυμναστήριο, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, ιατρείο, σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση την κατασκευή εννέα οικίσκων των τεσσάρων δωματίων, με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ. Οι οικονομικές συνθήκες μπορεί να είναι κάκιστες, όμως γίνονται ευνοϊκές χάρη σε όσους έστω και για μία φορά αγόρασαν μία λαμπάδα ή ένα ημερολόγιο από τα εργαστήρια του συλλόγου “Άγιοι Θεόδωροι” ή έδωσαν το χαρτζιλίκι τους, όπως έπραξαν οι μαθητές της Ξυλαγανής.


Μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 
να προσφέρουν ό,τι μπορούν για το «Δέντρο των ευχών»

Το ξενοδοχείο «Φιλία» έδωσε το παράδειγμα και όπως ανέφερε η ιδιοκτήτριά του το εγχείρημα θα επαναληφθεί ξανά. Για την δημιουργία της στέγης έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου, στο όνομα «Άγιοι Θεόδωροι» και στον αριθμό 13587055, όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για όλο το νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.