Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Δώστε στο φαγητό το χρόνο που χρειάζεται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το γρήγορο και κακής ποιότητας γεύμα επιβαρύνει υγεία και γραμμή
.
Πολλοί παραπονούνται ότι δεν έχουν τον χρόνο να καθίσουν στο τραπέζι να φάνε και αυτό τους κάνει να έχουν λιγότερο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Ο περιορισμός του ελεύθερου χρόνου τους, τους ωθεί να κάνουν επιλογές πρόχειρων και ανθυγιεινών γευμάτων. Αντίθετα όσοι συνήθως τρώνε μαζί με άλλα άτομα και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο φαγητό τους, έχουν καλύτερη συνολικά διατροφή, με αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών.

Απεναντίας, όσοι τρώνε «στο πόδι», αγοράζοντας τα γεύματα τους από διάφορα fast food έχουν αυξημένη πρόσληψη σε κορεσμένα λιπαρά. Πρέπει όμως όσο πολυάσχολοι κι αν είμαστε, πάντα να βρίσκουμε τον χρόνο για να τρώμε κάπως φυσιολογικά και αν είναι δυνατό αυτό να γίνεται με φίλους μας ή με την οικογένειας μας.

Είναι λίγο δύσκολο για αρκετούς αυτό που προτείνεται , να όμως που πρέπει πάντα να βρίσκουμε χρόνο και γι’ αυτό, όπως κάνουμε και για κάθε σημαντική ασχολία μας. Στα σχολεία και στους χώρους εργασίας θα πρέπει πάντοτε να υπάρχουν προγραμματισμένα διαλείμματα για το κολατσιό μας και για κάθε τι που προάγει τις υγιεινές διατροφικές επιλογές μας.

Η επιλογή ενός υγιεινού σνακ είναι σαφέστατα προτιμότερη από το πρόχειρο φαγητό. Τα φρέσκα φρούτα, ένα κουλουράκι σουσαμένιο, ένα σάντουιτς με τυρί ή λίγο σπιτικό κέικ είναι σνακ που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο γραφείο ή στο σχολείο.


Πηγή: http://www.iator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.