Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

«Κλείνουν» το δρόμο των μαθητών για το σχολείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δύσκολη η μετάβαση για παιδιά δυσπρόσιτων περιοχών.

Με ΚΤΕΛ, ταξί, ακόμα και με στρατιωτικά οχήματα διασχίζουν ορεινές περιοχές και χιονισμένους δρόμους. Αυτή είναι η καθημερινότητα περίπου 200.000 μαθητών σε όλη την Ελλάδα για να φτάσουν στο σχολείο τους.

Με κατά πολύ μειωμένα τα κονδύλια, οι δήμοι, ο καθένας με τον τρόπο του, καλούνται να λύσουν τη σπαζοκεφαλιά της σύναψης συμβάσεων με οδηγούς λεωφορείων και ταξί.

Ο κίνδυνος χιλιάδες μαθητές να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Χωρίς βέβαια να παραβλέπεται το γεγονός ότι ακόμα και τώρα που πραγματοποιούνται οι μεταφορές , οι δυσκολίες για τις οικογένειες είναι μεγάλες.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, από τους 196.785 μαθητές που δικαιούνται μεταφορά από τους δήμους, οι οικογένειες των 3.829 λαμβάνουν επίδομα μιας και δεν έχει βρεθεί κάποιο όχημα να τους μεταφέρει. Στον Έβρο, πολλοί γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν μόνοι τα παιδιά τους διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στους παγωμένους δρόμους.

Γύρω στα 2.000 παιδιά στην επαρχία πηγαίνουν σε ειδικά σχολεία και ούτε το υπουργείο, ούτε οι περιφέρειες, ούτε οι δήμοι έχουν φροντίσει για την ύπαρξη συνοδού κατά τη μεταφορά των παιδιών. Έχει τύχει μάλιστα το παιδί να έχει τελειώσει νωρίτερα το σχολείο και να μην το γνωρίζουν οι γονείς και το ταξί να το έχει αφήσει στη μέση του πουθενά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.