Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Πώς να αντιμετωπίσετε το νυχτερινό κλάμα του μωρού;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συμβουλές για τους γονείς.

Πόσοι νέοι γονείς δεν έχουν περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνοι εξαιτίας του κλάματος του μωρού; Ειδικά στις περιπτώσεις που τα αναφιλητά συνεχίσουν για ώρες, πολλά είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό των νέων γονέων και τους προκαλούν ανησυχία. Ερωτήματα όπως αν πεινάει ή πονάει, αν ανησυχεί και αν κάτι το φοβίζει.

Η άμεση αντίδραση των γονέων, όταν θα ακούσουν τους λυγμούς θα είναι να τρέξουν στο δωμάτιο και να προσπαθήσουν να το καθησυχάσουν. Σύμφωνα ωστόσο με τους ειδικούς, αυτή δεν είναι πάντα η ενδεικνυόμενη συμπεριφορά.

Οι παρακάτω συμβουλές της αμερικανικής παιδιατρικής ένωσης μπορούν να φανούν αρκετά χρήσιμες στους γονείς για να ξέρουν πώς θα ανταποκριθούν στα κλάματα του παιδιού τους κατά τη διάρκεια της νύχτας:

- Μόλις ακούσετε το κλάμα του, μην ανταποκριθείτε αμέσως. Περιμένετε λίγα λεπτά. Εάν το κλάμα συνεχιστεί δώστε λίγο χρόνο. Μπορεί να μην είναι κάτι ανησυχητικό και να κλαίει μέσα στον ύπνο του.

- Πρέπει να του δίνετε την διαβεβαίωση ότι είστε δίπλα του. Ακόμη και να κλαίει κάντε την παρουσία σας αισθητή, όχι όμως αρχίζοντας τα παιχνίδια μαζί του.

- Όταν μπαίνετε στο δωμάτιο αποφύγετε να ανάψετε τα φώτα. Τα περισσότερα παιδιά τα χάνουν μετά τον ύπνο τους.

- Κάθε φορά που μπαίνετε στο δωμάτιό του, αρχικά, μείνετε λίγα μέτρα μακριά από το κρεβάτι του. Μπορείτε να καθησυχάσετε το παιδί σας και από αυτήν την απόσταση. Αρκεί να νιώθει ότι είστε εκεί κοντά του. Στην συνέχεια φροντίστε για ό,τι χρειάζεται ...

- Όταν το παιδί σας, σας φωνάζει, πρέπει να του υπενθυμίζεται με ευγενικό τρόπο ότι είναι η ώρα για ύπνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.