Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτοί χώροι για τους άστεγους στην Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους καθώς οι μετεωρολογοι προβλέπουν πως θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ηδη διατίθενται χώροι του Δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία των αστέγων, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή για έκτακτες περιπτώσεις και κινητοποιούνται ομάδες εργασίας στους δρόμους για την ενημέρωση των αστέγων και την παροχή βοήθειας. Στην προσπάθεια συμμετέχουν και ΜΚΟ.

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
- Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας
- Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
- Λέσχη Φιλίας Κίου 5, Κυψέλη
- Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465.
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Επιστήμονες και εθελοντές του ΚΥΑΔΑ θα κινούνται στους δρόμους ενημερώνοντας τους αστέγους για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους ή παρέχοντάς τους επί τόπου βοήθεια με κουβέρτες, ιματισμό, φάρμακα και ζεστό ρόφημα.
Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, με τους εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) ο δήμος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους φορείς που αναπτύσσουν αντίστοιχες δράσεις στην πόλη, προκειμένου να συντονίσουν την εργασία στο δρόμο και να αξιοποιήσουν και άλλους χώρους φιλοξενίας αν χρειαστεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.