Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Με μετρητά για όλους τα φάρμακα από 1η Ιανουαρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Νέα αναστάτωση για εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.

Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν όλοι οι ασφαλισμένοι από τις αρχές του χρόνου τα φάρμακά τους καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναστέλλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεξάρτητα εάν χρωστούν στον κλάδο ή όχι.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου η κινητοποίηση των φαρμακοποιών αφορά πλέον όλα τα Ταμεία γιατί είναι θέμα επιβίωσης του κλάδου.

Τα χρέη των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας ανέρχονται πλέον στα 400 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα περίπου 800 φαρμακεία να απειλούνται με λουκέτο. Σύμφωνα με τον κ.Αμπατζόγλου ήδη 200 έχουν δηλώσει αδυναμία συνέχισης λειτουργίας.

Σε ότι αφορά το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου φαίνεται πως οι φαρμακοποιοί το βάζουν προς το παρόν στην άκρη αφού εξάλλου οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει να ανοίγει περίπου το 30% των φαρμακείων δηλαδή περίπου 1000 αλλά «τελικώς ο υπουργός επέλεξε να ανοίγουν μόλις 50 με την τροπολογία του» όπως είπε ο κ.Αμπατζόγλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.