Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ελπίδες για εγκυμοσύνη και σε γυναίκες με καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σημαντική ελληνική ανακάλυψη.

Ακόμη και τις χημειοθεραπείες στις οποίες μπορεί να υποβάλλεται μια γυναίκα κατόρθωσαν να ξεπεράσουν Έλληνες επιστήμονες, που κατέψυξαν ωοθηκικό ιστό, ώστε μετά τη θεραπεία της νόσου να μπορεί να γίνει τεχνητή γονιμοποίηση.

Οι ερευνητές κατέψυξαν τον ωοθηκικό ιστό πέντε γυναικών που πάσχουν από διαφορετικές μορφές καρκίνου ώστε στη συνέχεια να μπορούν να γίνουν και πάλι γόνιμες.

Η κατάψυξη ωοθηκικού ιστού έγινε από τον ειδικό σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Δρ. Κωνσταντίνο Πάντο, προκειμένου να ολοκληρώσουν οι γυναίκες τη θεραπεία του καρκίνου με ακτινοβολία/χημειοθεραπεία και μετά να μεταμοσχευθεί στις ωοθήκες τους ώστε να καταστούν και πάλι γόνιμες.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε λαπαροσκοπική αποφλοίωση ωοθήκης σε γυναίκα 42 ετών με καρκίνο του μαστού η οποία θα υποβληθεί σε θεραπεία χημειοθεραπείας. Ο ωοθηκικός ιστός από την αποφλοίωση και των δύο ωοθηκών καταψύχθηκε και φυλάσσεται στους -196 βαθμούς σε υγρό άζωτο. Μετά τη θεραπεία από τον καρκίνο, θα μεταμοσχευτεί στην ίδια.

Με αυτό τον τρόπο θα της δοθεί και πάλι η δυνατότητα να γίνει γόνιμη και να προχωρήσει σε τεχνητή γονιμοποίηση για την απόκτηση παιδιού.


Πηγή: http://www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.