Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος ανάπηρης!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Σε καταγγελία σοκ προχωρά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Μιλά για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας από το υπουργείο Εσωτερικών.


Συγκεκριμένα με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών Α. Γιαννίτση η Συνομοσπονδία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την προσβλητική και ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος ομογενούς αλλοδαπής με αναπηρία.

Όπως περιγράφει η Συνομοσπονδία, τα γεγονότα έχουν ως εξής: η ομογενής έκανε αίτηση πολιτογράφησης και προσήλθε για συνέντευξη στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών, συνοδευόμενη από την κόρη της, λόγω του ότι πάσχει από ημιπληγία και ανικανότητα ομιλίας, εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη το 2008.

Στη συνέντευξη η κόρη εξέθεσε την κατάσταση υγείας της μητέρας έχοντας και τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούσαν την πάθησή της. Η αρμόδια διευθύντρια απεφάνθη ότι παγώνει τη διαδικασία κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας γιατί δεν είναι σωματικά ικανή, καθώς δεν μπορεί να μιλήσει, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η σύμφωνα με το νόμο απαραίτητη συνέντευξη.

"Δηλαδή, η εν λόγω κυρία δεν μπορεί να λάβει την Ελληνική Ιθαγένεια όπως την έχουν αποκτήσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, μόνο και μόνο, επειδή είναι άτομο με αναπηρία; Δεν είναι άνθρωπος με ίσα δικαιώματα με τους σωματικά αρτιμελείς συνανθρώπους της, αλλά πρέπει να καταδικαστεί γιατί υπέστη εγκεφαλικό;" σημειώνεται χαρακτηριστικά από την Ε.Σ.Α.μεΑ.
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης τονίζει: "Τα ανθρώπινα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία αγνοούνται και μαζί με αυτά οι πολύχρονοι αγώνες του αναπηρικού κινήματος της χώρας, της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου".



Πηγή: http://www.iatropedia.gr


---------------

Αρνούνται σε ομογενή την ελληνική ιθαγένεια επειδή είναι άτομο με αναπηρία!

Πρωτοφανές κρούσμα ρατσισμού από το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Πρωτοφανής, απροκάλυπτος ρατσισμός.Πρωτοφανής, απροκάλυπτος ρατσισμός.
ΕΣΑμεΑ: Καταργούν στην πράξη τους αγώνες δεκαετιών του αναπηρικού κινήματος

Ομογενής με αναπηρία υπέβαλε αίτηση πολιτογράφησης, όμως η διαδικασία για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας “πάγωσε” επ’ αόριστον με πρόσχημα την αναπηρία της. Πρόκειται για πρωτοφανές στα νεοελληνικά χρονικά κρούσμα ρατσιστικής αντιμετώπισης της αναπηρίας.




Το πρωτοφανές κρούσμα καταγγέλει με επιστολή της στον υπουργό εσωτερικών Α. Γιαννίτση η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, αναφερόμενη σε “πρωτοφανή αγνόηση των ανθρώπινων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των πολύχρονων αγώνων του εγχώριου και του διεθνούς αναπηρικού κινήματος”.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η σειρά των γεγονότων που συνθέτουν το πρωτοφανές κρούσμα ρατσιστικής αντιμετώπισης της αναπηρίας στην Ελλάδα του 2011 έχει ως εξής:

Η ομογενής έκανε αίτηση πολιτογράφησης και προσήλθε για συνέντευξη στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνοδευόταν από την κόρη της, μιάς και είναι άτομο με ημιπληγία και ανικανότητα ομιλίας εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη το 2008.

Στην απαρχή της συνέντευξης που απαιτείται για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η κόρη έχοντας στην διάθεσή της όλα τα σχετικά έγγραφα και πιστοποιητικά εξέθεσε την κατάσταση υγείας της μητέρας. Όλα μέχρι την συγκεκριμένη στιγμή ... ομαλά, η όλη διαδικασία έμοιαζε να κυλάει τυπικά και ωραία. Ώσπου παρενέβη η αρμόδια διευθύντρια αποφαινόμενη ότι η διαδικασία κτήσης της Ελληνικής ιθαγένειας παγώνει!

Γιατί; Διότι εξαιτίας της ανικανότητας ομιλίας της αιτούσας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη από το νόμο συνέντευξη. Ωσάν να επρόκειτο για συνέντευξη .... ραδιοφωνική που υπόκειται σε κανόνες ακροαματικότητας και όχι ουσιαστική προς κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων και πληροφοριών...

Το “διά ταύτα” : Η αιτούσα ομογενής με αναπηρία δεν μπορεί να λάβει την Ελληνική Ιθαγένεια (την οποία, σημειωτέον, έχουν αποκτήσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της) επειδή είναι άτομο με αναπηρία. Αν η σχετική ... γνωμάτευση της αρμόδιας διευθύντριας δεν καταπέσει δημιουργείται ένα εφιαλτικού τύπου δεδικασμένο που ευθέως παραπέμπει στη λογική του Καιάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.