Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Κοινωνική προσφορά με εθνική αξία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Βασικός στόχος των προσπαθειών της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποτελεί η επιχειρηματική εξέλιξη να μεταφράζεται σε κοινωνικό έργο. Σε έργο ουσίας με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό τα τυχερά παιχνίδια που διαχειρίζεται η εταιρία δεν προσφέρουν μόνο διασκέδαση. Είναι η πηγή χρηματοδότησης της προσφοράς της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην κοινωνία.

Προσφορά που επί 54 χρόνια καταγράφεται εμπράκτως στους τομείς του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Παιδείας, της Υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσω των εσόδων που προκύπτουν από αυτά, η εταιρία έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και να συνεισφέρει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, εκεί όπου η περίσταση το απαιτεί, κάνοντας τη διαφορά.

Το 2011 το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ επιβεβαίωσε ότι είναι η ελληνική εταιρία µε την μεγαλύτερη, από άποψη ετήσιας δαπάνης και ποικιλίας δράσεων και έργων, κοινωνική προσφορά και παρουσία.

Η ενίσχυση 8 νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα για αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού, η δημιουργία του πρώτου ακτινοθεραπευτικού κέντρου για παιδιά στο «Π&Α Κυριακού», η οικονομική στήριξη φορέων ΑΜΕΑ για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών μετακίνησης και άσκησης για τα μέλη τους, η συνδρομή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την παροχή συσσιτίων σε άπορους, είναι έργα που επιβεβαιώνουν τη σταθερή προσήλωση της εταιρίας στην προσφορά προς την κοινωνία. Παράλληλα, όμως, το πρόγραμμα ΕΚΕ του 2011 κατέδειξε τους τρόπους με τους οποίους αυτή η κοινωνική προσφορά μπορεί να συνδυαστεί και να υπηρετήσει και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, το 2011 η ΟΠΑΠ ανέλαβε ρόλο και προσέφερε στήριξη σε δράσεις και πρωτοβουλίες που συντείνουν στην προβολή της θετικής εικόνας της χώρας μας και αναδεικνύουν διεθνώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, όπως ενδεικτικά:

Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών. Αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή αθλητική αλλά και πολιτιστική αξία του Μαραθωνίου, η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανέλαβε τη στήριξή του μέχρι το 2016, ως Μέγας Χορηγός. Με την επιθυμία να φωτίσει ακόμη περισσότερο ένα αθλητικό γεγονός όπου σημασία δεν έχει η τελική κατάταξη, αλλά η συμμετοχή, ευελπιστώντας στην ενίσχυση του μηνύματός του Μαραθώνιου Κινήματος και στην προβολή της χώρας.




Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μέσω της χορηγίας της ΟΠΑΠ διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την προετοιμασία των ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ενισχύονται οι πιθανότητες της Ελληνικής Αποστολής για διακρίσεις που τιμούν τη χώρα. Παράλληλα, αναλαμβάνοντας ρόλο κορυφαίου υποστηρικτή της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η ΟΠΑΠ Α.Ε. συνεισφέρει στη διάδοση των Αρχών του Ολυμπισμού, υπηρετώντας το τρίπτυχο Αθλητισμός, Ολυμπισμός, Ελλάδα.

Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Ένας φόρος τιμής σε εκείνους τους συνανθρώπους μας που δίνουν έναν ξεχωριστό αγώνα. Μια ξεχωριστή διοργάνωση που έγινε με τη στήριξη της ΟΠΑΠ προβάλλοντας διεθνώς την Ελλάδα.



Αναβάθμιση Υπηρεσιών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων. Ξεκινώντας το 2011 και με τριετή χρονικό ορίζοντα, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ανάδειξη της ελληνικής ταυτότητας και στην αναβάθμιση και διαφύλαξη των πολιτιστικών μνημείων, κατά τρόπο που να υπηρετεί τη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας.

«Θεσσαλονίκη – Σταυροδρόμι Πολιτισμών». Η ανάδειξη της πολύ-πολιτιστικής προσωπικότητας της πόλης, μέσω ενός πλαισίου παράλληλων δράσεων σε ετήσια βάση, υπήρξε ο στόχος της οικονομικής ενίσχυσης της ΟΠΑΠ. Ξεκινώντας από την Μέση Ανατολή, κάθε έτος ως το 2015 αφιερώνεται σε έναν μεγάλο πολιτισμό, αναζητώντας τους τρόπους που στο πέρας του χρόνου η πόλη επηρεάστηκε και επηρέασε τη διαμόρφωσή του, επιβεβαιώνοντας τη γεωγραφική, ιστορική, εμπορική, πολιτισμική μοναδικότητα της Θεσσαλονίκης.

Περιβαλλοντικό Πάρκο στο Δάσος του Νέστου. Η χρηματοδότηση της δημιουργίας του Πάρκου, συνολικής έκτασης περίπου 450 στρεμμάτων, δεν έχει μόνο περιβαλλοντική αξία. Φωτίζει έναν ελληνικό θησαυρό, ένα μοναδικής ομορφιάς σημείο της χώρας, συνεισφέροντας στη τόνωση της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.