Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

"Όχι" στην κατάργηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επιστολή διαμαρτυρίας για την ένταξη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας το σωματείο ΑμεΑ του νομού Ρεθύμνου.

Το σωματείο θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ουσιαστικά καταργείται και προκειμένου να διατρανώσει την αντίθεσή του προχωρά σε κατάληψη του Κέντρου την Παρασκευή.

Στην επιστολή αναφέρει:
«Το σωματείο ατόμων με αναπηρία που αποτελεί την αυτοεκπροσώπηση των ΑμεΑ όλων των κατηγοριών και των οικογενειών τους στην Π.Ε. Ρεθύμνης και αριθμεί σήμερα 1200 μέλη, με την παρούσα επιστολή, σας μεταφέρει την οργή και την αγανάκτηση των μελών του και όλων των ατόμων με αναπηρία σχετικά με την εφαρμογή από 1/1/2012 του ν. 4025/11 για την κατάργηση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Ρεθύμνης, όπως και των υπολοίπων 23 σε όλη τη χώρα.

Το σωματείο μας αγωνίστηκε από το 1997 σε όλα τα στάδια δημιουργίας του και από το 2003 που παραδόθηκε με τις αμέτρητες παρεμβάσεις μας προς το υπουργείο σας αγωνίστηκε ώστε να στελεχωθεί με το αναγκαίο επιστημονικό, εξειδικευμένο και βοηθητικό προσωπικό για να λειτουργήσει.

Το υπουργείο σας όλα αυτά τα χρόνια κόφευε τις συνεχείς εκκλήσεις μας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση, την απαξίωση και τώρα με αφορμή τις συγχωνεύσεις των μονάδων κοινωνικής φροντίδας, την κατάργηση και το κλείσιμό του. Δεν υπήρξε η πολιτική βούληση για τη λειτουργία του. Αντί να συγχωνευτεί με άλλη μονάδα κοινωνικής φροντίδας του Ρεθύμνου ή ακόμα και των Χανίων και να συνεχίσει να λειτουργεί προς το όφελος των ατόμων με αναπηρία, όπως έγινε με τις υπόλοιπες μονάδες, ενισχύοντάς το με προσωπικό το εντάξατε στο ΕΣΥ και στο Γ.Ν. Ρεθύμνης. 

Με δύο λόγια το καταργήσατε. Γίνεται νοσοκομείο και δεν απευθύνεται στα ΑμεΑ. Το δε νοσοκομείο δεν διαθέτει προσωπικό ούτε για τις σημερινές του ανάγκες. Το ΚΑΚΕΥΚΑμεΑ ήταν η μοναδική δημόσια δομή που παρείχε υπηρεσίες υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία. Μπορεί να υπολειτουργούσε λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά ήταν το όνειρο και η ελπίδα μας ότι κάποια μέρα θα λειτουργούσε πλήρως παρέχοντας μας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπως προβλεπόταν και για το λόγο αυτό χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από 1/1/2012 θα πρέπει να μας απαντήσετε: γιατί κλέψατε τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Τα άτομα με αναπηρία, τα ιδρύματα, τα κέντρα και οι φορείς τους θα πρέπει να πληρώσουν πρώτοι την οικονομική κρίση για την οποία δεν ευθύνονται.

Αναλογιστήκατε το κόστος που θα πληρώνουν από το πενιχρό τους εισόδημα το οποίο συνεχώς μειώνεται τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στα ιδιωτικά κέντρα; Ποιος θα δώσει λόγο σε αυτές τις οικογένειες;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πολιτικές αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ηθικό, λογικό και ουσιαστικό υπόβαθρο. Στην παραπάνω απόφασή σας δεν υπήρξε καμία από αυτές τις παραμέτρους.

Σας καλούμε έστω και τώρα να αναστείλετε την εφαρμογή των άρθρων του Ν. 4025/11 για τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες σας απέναντι στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Για τους παραπάνω λόγους πραγματοποιούμε στις 2 Δεκεμβρίου κατάληψη στο παραπάνω κέντρο με κεντρικό σύνθημα: ΝΑΙ στη λειτουργία του ΚΕΚΥΚΑμεΑ, ΟΧΙ στο κλείσιμό του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.