Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τριήμερη απεργία των εργαζόμενων στην ειδική αγωγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εξαιτίας των δραματικών οικονομικών αδιεξόδων.

6 ως 8 Δεκεμβρίου, σε σαράντα και πλέον Κέντρα εκπαίδευσης και αποκατάστασης ΑμεΑ.

Τριήμερη απεργία από Τρίτη 6 Δεκεμβρίου έως και Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε περισσότερα από 40 κέντρα εκπαίδευσης, στήριξης και αποκατάστασης ΑμεΑ ανά την χώρα.

Όπως επισημαίνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠOEEA), “τα κέντρα απειλούνται με οριστικό κλείσιμο καθώς τα τελευταία χρήματα που έφτασαν από την κρατική και περικομμένη κατά 50% επιχορήγηση ήταν τον Ιούνιο του 2011 και από τότε μας αποκλείουν από κάθε άλλη χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του έτους”. Συνεπεία της ακραίας υποχρηματοδότησης “εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 4-7 μήνες”, ενώ παράλληλα οι φορείς “προχωρούν σε περικοπές παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών των ΑμεΑ αναγκάζοντάς τες να πληρώνουν εισφορές με την μορφή δωρεάς για την εκπαίδευση των παιδιών τους”.

Σε τελική ανάλυση – καταλήγουν οι της ΠΟΕΕΑ – σήμερα στην χώρα μας “αγνοείται και παραβιάζεται κάθε συνθήκη και κάθε συμφωνία που έχει κατά καιρούς υπογραφεί σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία και τα δικαιώματα των ΑμεΑ”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.