Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η διεξοδική 3η Δεκεμβρίου του κυπριακού αναπηρικού κινήματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αξιώθησαν ρητές δεσμεύσεις επί τεσσάρων κρίσιμων για τα ΑμεΑ θεματικών ενοτήτων.


Ζητήθηκε επιτακτικά, μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση της παρουσίασης θεμάτων αναπηρίας από τα ΜΜΕ.Ζητήθηκε επιτακτικά, μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση της παρουσίασης θεμάτων αναπηρίας από τα ΜΜΕ.



Στην κεντρική της εκδήλωση για την 3η Δεκεμβρίου – Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με τίτλο “Τα κρίσιμα στοιχήματα για τα άτομα με αναπηρία της Κύπρου το 2012”, η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων έθεσε τέσσερα ζητήματα αιχμής που καθορίζουν το περιεχόμενο των προοδευτικών πολιτικών για θέματα αναπηρίας.Το τετράπτυχο των θεματικών της Κυπριακής συνομοσπονδίας ξεκινάει από την αποκατάσταση του τρόπου διαβούλευσης ανάμεσα στους αναπηρικούς φορείς και τους φορείς εξουσίας ώστε να μην εκφυλίζεται σε ανακοίνωση ειλλημμένων αποφάσεων από πλευράς εξουσίας. Δεύτερο θέμα που τέθηκε ήταν η αξιοποίηση με μελετημένο τρόπο της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ του ΟΗΕ ώστε να μην αποτελέσει στην πράξη “κενό γράμμα”. Τρίτο κατά σειρά θέμα στην ατζέντα του Κυπριακού αναπηρικού κινήματος ήταν η αναγκαιότητα αναβάθμισης του τρόπου παρουσίασης των θεμάτων αναπηρίας από τα ΜΜΕ. Τέλος, ζητήθηκαν δεσμεύσεις από τους υποψηφίους των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών (πραγματοποιούνται στις 18 Δεκεμβρίου) για τήρηση συγκεκριμένων κριτηρίων που ορίζουν μια επαρκή για θέματα αναπηρίας αυτοδιοικητική πολιτική.

Η επιλογή της ΚΥΣΟΑ να αξιώσει δεσμευτικές τοποθετήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων στέφθηκε από επιτυχία, αν κρίνουμε τόσο από την παρουσία μεγάλου αριθμού υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές όσο και από τον βαθμό δημοσιότητας που η κεντρική εκδήλωση του Κυπριακού αναπηρικού κινήματος για την 3η Δεκεμβρίου κατέκτησε. Σημειώνεται ότι, καλύφτηκε ζωντανά από το δημόσιο ραδιόφωνο αλλά και φιλοξενήθηκε σε χώρους του δημόσιου ΡΙΚ, ενώ υπήρξε και σαφές από πλευράς δημόσιου ΜΜΕ ενδιαφέρον για υλοποίηση όσων η κυπριακή συνομοσπονδία αναπήρων πρότεινε αναφορικά με τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων αναπηρίας. Κάθε σύγκριση με την τρέχουσα νεοελληνική πραγματικότητα απαξίωσης των συναφών θεμάτων γεννά μελαγχολία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.