Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Στήριξη στους πολίτες που το έχουν ανάγκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε.

Ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια και είδη οικιακής χρήσης που βρίσκονται σε καλή κατάσταση συγκεντρώνει το «μαγαζάκι αλληλεγγύης» που δημιούργησε το γραφείο εθελοντισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης, με στόχο την στήριξη ευπαθών ομάδων.

Όπως ανέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης για θέματα εθελοντισμού Ειρήνη Κακουλίδου, κάθε είδος, που χαρίζεται από πολίτη ή κατάστημα καθώς και ό,τι δίδεται σε δικαιούχο, καταγράφεται σε βιβλίο υλικού από υπευθύνους εθελοντές για να διαφυλαχθεί η διαφάνεια διαχείρισης υλικού και τοποθετείται ανά είδος και νούμερο στο «Μαγαζάκι». Τα αιτήματα όσων επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το πρόγραμμα συγκεντρώνονται από το Γραφείο Εθελοντισμού αξιολογούνται και πιστοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για την έγκριση ή την απόρριψη τους.

Δικαιούχοι είναι οι οικονομικά αδύνατες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα ή μοναχικά άτομα εντός των ορίων του Δήμου Κοζάνης, με ανώτατο ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο παιδί. Το καθορισμένο αυτό εισόδημα αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία 67% και άνω.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης και λειτουργίας της δομής, το «μαγαζάκι» θα δέχεται από την Τετάρτη 9 έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011, τις προσφορές των συμπολιτών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.