Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αποτοξινώστε τον οργανισμό σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το έχει ανάγκη.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια αφήνουν τα σημάδια τους στο σώμα μας: Πονοκέφαλοι, πόνοι στην πλάτη, εξασθενημένη μνήμη, εύθραυστα μαλλιά και νύχια και αλλεργικές αντιδράσεις είναι μερικές από τις ενδείξεις ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται επειγόντως αποτοξίνωση.

Με τον όρο αποτοξίνωση δεν εννοούμε εδώ την ομώνυμη διαδικασία από την οποία περνούν όσοι έχουν κάνει κατάχρηση ουσιών ή την αντίστοιχη δίαιτα απώλειας βάρους, αλλά μια θεραπεία που έχει ως στόχο την αποβολή επιβλαβών ουσιών, όπως είναι τα φυτοφάρμακα, τα πρόσθετα τροφίμων, ο καπνός ή τα βαρέα μέταλλα.

Τα οφέλη της αποτοξίνωσης: Καθαρίζει το συκώτι, τα νεφρά και το αίμα από τις τοξίνες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αποκαθιστά την ορμονική ισορροπία και μειώνει την εξάρτηση σε ουσίες όπως η ζάχαρη, η καφεΐνη, η νικοτίνη και το αλκοόλ.

Πώς θα την κάνετε: Ακολουθήστε για μερικές ημέρες ένα πρόγραμμα διατροφής που αποκλείει το κρέας, τις πλούσιες σε υδατάνθρακες τροφές και τις γλυκαντικές ουσίες και δίνει έμφαση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Πιείτε πολλά υγρά – νερό, χυμούς φρούτων και λαχανικών, αφεψήματα βοτάνων.

Ασκηθείτε με γιόγκα ή τάι τσι και ανακαλύψτε θεραπείες όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός και η υδροθεραπεία. Δοκιμάστε τεχνικές μείωσης του στρες όπως το μασάζ και ο διαλογισμός.

Μερικές ακόμη μέθοδοι αποτοξίνωσης:

Νερό με λεμόνι. Προσθέστε σε κάθε ποτήρι νερό μερικές σταγόνες λεμόνι. Το κιτρικό οξύ που περιέχει συμβάλλει στη διαδικασία καθαρισμού του οργανισμού.

Η δίαιτα του μήλου. Για τρεις ή τέσσερις ημέρες καταναλώστε αποκλειστικά μήλα, τουλάχιστον έξι την ημέρα, κατά προτίμηση βιολογικά.

Προτού προβείτε σε κάποια ενέργεια, ενημερώστε το γιατρό σας.


Πηγή: http://www.gynaikamag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.