Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Οι καλλιτέχνες δίπλα στους άστεγους της Αθήνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η πρωτότυπη εικαστική εκδήλωση «Έκπληξη».

Μια ιδιαίτερη εικαστική εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των άστεγων της Αθήνας. Η εικαστική πλατφόρμα artAZ βρίσκεται πίσω από την «Έκπληξη», όπως είναι η ονομασία της έκθεσης, η οποία γίνεται για τρίτη φορά.

Η artAZ καλεί 300 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν, ειδικά για την «Έκπληξη», από ένα έργο τέχνης. Τα έργα πρέπει να έχουν ενιαία διάσταση και θα προσφερθούν στη συμβολική τιμή των 50 ευρώ, ενώ είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους. Έτσι η ταυτότητα του δημιουργού διατηρείται μυστική και αποκαλύπτεται μόνο μετά την αγορά του έργου. Με άλλα λόγια, μία έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες που θα ανακαλύψουν αργότερα, σε ποιον ανήκει το έργο!

Οι καλλιτέχνες που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, καλύπτουν όλη τη γκάμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους. Στην έκθεση αυτή θα συμμετάσχει ένα πολυσυλλεκτικό μίγμα καλλιτεχνών που περιλαμβάνει από διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς μέχρι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών. Η πρόθεση τους είναι να εκπλήξουν το κοινό και να το παρασύρουν να συμμετάσχει στον κοινωφελή σκοπό της εκδήλωσης.

Η έκθεση των έργων έχει ξεκινήσει διαδικτυακά από τον ιστότοπο του artAZ. Μέχρι τις 17 Νοεμβρίου θα ανεβαίνουν, σε καθημερινή βάση, εικόνες από νέα έργα. Η τελική παρουσίαση και η πώληση των έργων θα γίνει στις εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος». Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει η πώληση των έργων.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας και συγκεκριμένα για την ενίσχυση του προγράμματος στήριξης αστέγων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, «Κλίμακα».

Παράλληλα με την έκθεση των 300 έργων, στην αίθουσα της «Τεχνόπολις» θα φιλοξενηθεί και η έκθεση «iDream». Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, που παντρεύει διαφορετικές τεχνοτροπίες και εικαστικά ιδιώματα, λειτουργώντας σαν συμπυκνωμένο οπτικό πανόραμα. Ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθεί επίσης για τους σκοπούς της «Έκπληξης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.