Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μπαίνει σε εφαρμογή η μοριοδότηση στις λαϊκές αγορές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.



Η Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα έχει ήδη αποφανθεί για τον τρόπο μοριοδότησης των ενδιαφερομένων να πάρουν άδεια.

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρόκειται να περάσει πλέον, στην προσεχή συνεδρίαση του την Πέμπτη, το θέμα των κριτηρίων των πενταμελών επιτροπών του άρθρου 11 ΠΔ 51/2006 για την τοποθέτηση πωλητών στις κενές ή στις νέες θέσεις των Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σημειώνεται ότι το θέμα είχε απασχολήσει την Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας η οποία και είχε καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση. Έτσι το πρακτικό αυτής της απόφασης, ως εισήγηση, έρχεται τώρα προς συζήτηση και έγκριση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση της Επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα «αποφασίσθηκε ομόφωνα η τοποθέτηση των πωλητών (επαγγελματιών και παραγωγών) στις Λαϊκές Αγορές της Π. Α. Μ. Θ. ανά Περιφερειακή Ενότητα, να πραγματοποιείται με βάση τη συνολική βαθμολογία που θα προκύπτει από την αξιολόγηση των κριτηρίων του άρθρου 11 παρ. 2 περ. στ του ΠΔ 51/2006 με συντελεστή βαρύτητας ανά κριτήριο όπως παρακάτω: α) Η οικογενειακή κατάσταση του πωλητή: 3 μόρια για κάθε παιδί, εφόσον είναι ανήλικα ή σπουδάζουν ή παρουσιάζουν ποσοστό αναπηρίας, β) Ο χρόνος κτήσης της άδειας: 1 μόριο ανά έτος, γ) Η ηλικία του δικαιούχου: 1 μόριο ανά έτος από την ηλικία των 20 ετών, δ) Η αναπηρία που προκύπτει από βεβαίωση της δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής: 5 μόρια με ποσοστό αναπηρίας μέχρι 50%, 10 μόρια με ποσοστό αναπηρίας από 50% μέχρι 67% και 15 μόρια με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, εφόσον δεν λαμβάνει αναπηρική σύνταξη ή προνοιακό επίδομα, και ε) Λαϊκές Αγορές και αριθμός ημερών κατεχόμενων θέσεων: Με βάση εκκίνησης τα 20 μόρια, αφαιρούνται για κάθε συμμετοχή, 0 μόρια για καμία συμμετοχή σε λαϊκή αγορά, -2 μόρια για κάθε συμμετοχή σε Λ.Α. σε πόλη μέχρι 15.000 κατοίκους, -5 μόρια για κάθε συμμετοχή σε Λ.Α. σε πόλη μέχρι 25.000 κατοίκους, -10 μόρια για κάθε συμμετοχή σε Λ.Α. σε πόλη άνω των 25.000 κατοίκων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.