Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο καφές «ασπίδα» κατά του διαβήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας σύμφωνα με έρευνες.

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι παράγοντας υψηλού κινδύνου για καρδιοπάθειες. Η αντίστροφη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του διαβήτη τύπου 2 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 (Van Dam, 2002) και στη συνέχεια μελετήθηκε από πολλούς άλλους ερευνητές.

Η μετα-ανάλυση που ακολούθησε το 2005 έδειξε επίσης ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και της σταδιακής υποβάθμισης του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 (Van Dam, 2005).

Πρόσφατη επισκόπηση και μετα-ανάλυση μελετών σε συνολικό δείγμα 500.000 ανθρώπων έδειξαν ότι οι άνθρωποι που πίνουν πάνω από 3-4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από αυτούς που πίνουν μία-δύο κούπες καφέ ή λιγότερο. Μάλιστα για κάθε κούπα καφέ που καταναλώνουν έχουν 5-10% λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Οι πιο πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν αυτή την αντιστρόφως ανάλογη σχέση. Επιπλέον, οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι τα ίδια αποτελέσματα έχει και η κατανάλωση ντεκαφεϊνέ. Τέλος, μια πρόσθετη φινλανδική έρευνα σε δείγμα περισσότερων από 4.000 ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2 έδειξε μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιακές παθήσεις για εκείνους που έπιναν τρεις ή περισσότερες κούπες καφέ την ημέρα.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.