Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Θλίψη για τον Steve Jobs - Έφυγε από την επάρατη νόσο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Πέθανε ο ιδρυτής της Apple



«Έφυγε» τη νύχτα.

Αναμφίβολα θα αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή. Στη μνήμη του Steve Jobs, που έχασε τη νύχτα τη μάχη για τη ζωή, λουλούδια άρχισαν να αφήνονται μπροστά από ένα Apple Store στο κέντρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία.

«H λάμψη του Steve, το πάθος και η ενέργειά του ήταν η πηγή των αμέτρητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας. Ο κόσμος μας είναι ασύγκριτα καλύτερος, χάρη στον Steve», αναφέρει η Apple σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του συνιδρυτή της.




-----------


Ποιος ήταν ο Steve Jobs.



Θλίψη για το θάνατο του ιδρυτή της Apple.

Στα 56 του χρόνια ο Steve Jobs απεβίωσε έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, αφήνοντας έναν κόσμο «ασύγκριτα καλύτερο, χάρη σ' αυτόν», όπως αναφέρει η Apple στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το θάνατο του άνδρα που την έφερε στην κορυφή.

Ο θάνατος του Steve Jobs είναι «πρώτο θέμα» σε όλο τον κόσμο: «ηγήθηκε μιας επανάστασης στα κινητά και τους υπολογιστές», γράφει το CNN. «Περισσότερο από κάθε άλλο ηγέτη, ήταν αδύνατο να τον ξεχωρίσεις από την εταιρεία του», λέει το BBC καθώς πράγματι η πορεία του Jobs ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή της Apple και η επιστροφή του σ’ αυτή, έπειτα από περίπου μία δεκαετία απομάκρυνσης, έδωσε το σήμα για την ανάκαμψή και την κυριαρχία της.

Έχει χαρακτηριστεί το «παιδί θαύμα» της Σίλικον Βάλεϊ, κάτι πολύ λογικό αν διατρέξει κανείς το «βιογραφικό» του: Apple I και II και Macintosh, iMac, iPod, iPhone, iPad είναι μεταξύ των καινοτομιών που λάνσαρε ο Jobs και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το 2010 οι Financial Times τον ανακηρύσσουν «Πρόσωπο της χρονιάς». Την ίδια εποχή o δικτυακός τόπος MarketWatch τον ανακήρυξε «διευθύνοντα σύμβουλο της δεκαετίας», τίτλος που του είχε δοθεί το 2009 και από το Fortune.

Σε ό,τι αφορά την Apple, χάρη στη μεγάλη επιτυχία του iPad, τα οικονομικά της μεγέθη ξεπέρασαν αυτά της Microsoft και έγινε το Μάιο του 2010 η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία.

Την ώρα που η Apple βρίσκεται στο δρόμο για την κορυφή, ο Steve Jobs αρχίζει να δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος. Το πρώτο εξάμηνο του 2009 χρειάζεται να λείψει με αναρρωτική άδεια. Το ίδιο συμβαίνει στις αρχές του 2011, όταν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση. Τον Αύγουστο αναγκάζεται να παραιτηθεί. «Στην Apple έκανα μερικούς από τους πιο καλούς φίλους στη ζωή μου και σας ευχαριστώ όλους για τα τόσα χρόνια που μπόρεσα να εργαστώ μαζί σας», γράφει κλείνοντας την επιστολή της παραίτησής του και υπογράφει: «Στιβ».

Σχεδόν δύο μήνες μετά, μόλις στα 56 χρόνια του, ο Steve Jobs χάνει ίσως για πρώτη φορά μία μάχη, που είναι όμως η πιο σημαντική: τη μάχη για τη ζωή.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

-----------

«Η καινοτομία είναι η διέξοδος»

Συνέντευξη του Steve Jobs λίγο πριν επιστρέψει στην Apple.

Άρρηκτα συνδεδεμένες ήταν οι πορείες της Apple και του Steve Jobs- με το «διάλειμμα» μίας δεκαετίας, κατά το οποίο ο Jobs ίδρυσε τη NexT και αγόρασε την Pixar. Χρειάστηκε η επιστροφή του για να επιστρέψει και η Apple στο δρόμο προς την κορυφή.

Σε συνέντευξη που δόθηκε το 1996, λίγο πριν την επιστροφή του, ο Steve Jobs που έχασε τη νύχτα τη μάχη για τη ζωή, μίλησε για την Apple που εκείνη την εποχή είχε «βαλτώσει»:

«Η Apple είναι μία εταιρεία που βασίστηκε στην καινοτομία, όταν έφυγα πριν από δέκα χρόνια ήταν δέκα χρόνια μπροστά. Το πρόβλημα είναι πως έμεινε στάσιμη, κατά τη γνώμη μου διέξοδος είναι η καινοτομία», έλεγε τότε.

Δείτε το βίντεο



-----------


Η πορεία του Steve Jobs από το γκαράζ των γονιών του ως την κορυφή

Στιγμές από τη ζωή του.

«Ο κόσμος έμαθε για το θάνατό του από μία συσκευή που ο ίδιος εφηύρε» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα για το θάνατο του Steve Jobs, μία φράση που περιγράφει ακριβώς ποια ήταν η επιτυχία του συνιδρυτή της Apple ο οποίος έχασε τη νύχτα τη μάχη για τη ζωή.

Η αφετηρία του από το γκαράζ των γονιών του, όπου ίδρυσε την Apple μαζί με τον Στίβεν Βόσνιακ, είχε κατάληξη στην κορυφή.

Δείτε βίντεο με φωτογραφίες του Steve Jobs. Η ομιλία του είναι από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ το 2005.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

-----------


«Ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή»



Συντετριμμένος ο Μπιλ Γκέιτς για το θάνατο του Στιβ Τζομπς.
«Πολλές γενιές θα βιώσουν την επιρροή του Στιβ Τζομπς», δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ιδρυτή της Apple. «Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή», τόνισε ο Γκέιτς κάνοντας μία μικρή αναδρομή στη γνωριμία τους. 

«Ο Στιβ και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο Στιβ θα μού λείψει παρά πολύ», είπε.





-----------


Λουλούδια και κεριά στη μνήμη του Jobs


Περαστικοί λένε αντίο έξω από το κατάστημα του Σόχο.
Λάτρεις της Apple άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα καταστήματα της εταιρίας στη Νέα Υόρκη όπου αφήνουν λουλούδια και κεριά στη μνήμη του Jobs.

Έξω από το κατάστημα του Σόχο, στην καρδιά του Μανχάταν, συγκεντρώνονταν οι πιο πιστοί φίλοι των προϊόντων της καλιφορνέζικης εταιρίας, όπως και περαστικοί.

Στη σελίδα υποδοχής της Apple αναρτήθηκε μια μαυρόασπρη φωτογραφία του Jobs αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ενώ η μηχανή αναζήτησης Google θέτει σε λειτουργία ένα σύνδεσμο που οδηγεί κατευθείαν στην ιστοσελίδα της Apple. Το υπόλοιπο της ιστοσελίδας και κυρίως το διαδικτυακό κατάστημα, είναι προσβάσιμο μέσω ενός μενού.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η Apple, ο συνιδρυτής της φοράει τα χαρακτηριστικά μικρά στρογγυλά γυαλιά του και το ζιβάγκο του, και υπάρχει η φράση « Steve Jobs 1955-2011».

Στη σελίδα της Google, κάτω από τη γραμμή που προορίζεται για αναζήτηση στο internet μια απλή αναφορά «Steve Jobs 1955-2011» στέλνει τον χρήστη απευθείας στη σελίδα υποδοχής της Apple.

«Η Apple έχασε έναν οραματιστή και έναν ιδιοφυή δημιουργό και ο κόσμος έχασε έναν απίστευτο άνθρωπο. Ο Στιβ αφήνει πίσω του μια εταιρία που μόνο αυτός μπορούσε να έχει δημιουργήσει και το πνεύμα του θα είναι πάντα το θεμέλιο της Apple», έγραψε ο επικεφαλής της εταιρείας Τιμ Κουκ, σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους εργαζόμενους του ομίλου.











-----------

«Ο κόσμος έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε»




Λυπημένος ο Μπαράκ Ομπάμα για το θάνατο του Steve Jobs
«O Steve ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς πρωτοπόρους, αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη. Η Μισέλ και εγώ έχουμε λυπηθεί ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του θανάτου του» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το θάνατο του συνιδρυτή της Apple.

«Οικοδομώντας μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του πλανήτη όταν ξεκίνησε από το γκαράζ του, αποτέλεσε το παράδειγμα της αμερικανικής ευφυΐας» προσθέτει στην ανακοίνωση.

«Προσωποποιώντας τους υπολογιστές και βάζοντας το διαδίκτυο στις τσέπες μας, ο Jobs έφερε την επανάσταση στην πληροφορία, όχι μόνο να είναι προσβάσιμη αλλά και διαισθητική και ψυχαγωγική», τονίζει ο Ομπάμα ο οποίος πρόσφατα είχε πει ότι ο Τζομπς προσωπικά τού έδωσε μια ταμπλέτα πληροφορικής ipad, πριν από την κυκλοφoρία της στην αγορά.

Αναφερόμενος στο στούντιο Pixar που ίδρυσε ο Jobs ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι «έδωσε χαρά σε εκατομμύρια παιδιά και μεγάλους».

«Ο Steve αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Steve από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι στη γυναίκα του Λορίν, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν», καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

-----------

«Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν με ενδιαφέρει»



Αποφθέγματα του ανθρώπου που σημάδεψε για πάντα την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Ο Mr Apple, Steve Jobs έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Διαβάστε μερικές από τις απόψεις του πάνω στη ζωή αλλά και την δουλειά του:

-Φτιάξαμε τα κουμπιά πάνω στην οθόνη να φαίνονται τόσο όμορφα που θα θέλετε να τα γλείψετε.

-Έχει περισσότερη πλάκα να είσαι πειρατής παρά να καταταγείς στο ναυτικό.

-Η δημιουργικότητα απλά ενώνει πράγματα. Όταν ρωτάς δημιουργικούς ανθρώπους πώς έκαναν κάτι, νιώθουν λίγη ενοχή. Γιατί δεν το έκαναν, απλά είδαν κάτι. Τους φαινόταν προφανές μετά από λίγο. Κι αυτό γιατί ήταν ικανοί να συνδέσουν τις εμπειρίες που είχαν και να συνθέσουν νέα πράγματα. Κι ο λόγος που ήταν ικανοί να το κάνουν αυτό ήταν ότι είχαν περισσότερες εμπειρίες ή είχαν σκεφθεί περισσότερο τις εμπειρίες τους απ΄ότι άλλοι άνθρωποι.

-Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν με ενδιαφέρει. Πηγαίνοντας για ύπνο το βράδυ να λέω ότι κάναμε κάτι υπέροχο σήμερα… αυτό είναι που με ενδιαφέρει.

-Το μόνο πρόβλημα με τη Microsoft είναι ότι δεν έχουν γούστο. Δεν έχουν καθόλου γούστο. Και το λέω με την έννοια ότι δεν έχουν original ιδέες, δεν βάζουν κουλτούρα στα προϊόντα τους.

-Όταν ήμουν 17 διάβασα μία άποψη: «αν ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου, κάποια στιγμή θα έχεις δίκιο». Μου έκανε εντύπωση και από τότε, τα τελευταία 33 χρόνια, κοιτάζομαι κάθε πρωί στον καθρέπτη και αναρωτιέμαι «αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωή μου, θα έκανα αυτό που πρόκειται να κάνω σήμερα;» Και όποτε η απάντηση είναι «όχι» για πολλές μέρες σερί, τότε ξέρω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Διαβάστε κι άλλα αποφθέγματα του Steve Jobs εδώ.



-----------

Ο Παράδεισος έκανε αναβάθμιση



Η ζωή του Steve Jobs με ημερομηνίες.
Θλίψη σε όλο τον κόσμο προκαλεί ο πρόωρος θάνατος του ιδρυτή της Apple Steve Jobs, που έχασε τη νύχτα τη μάχη για τη ζωή. Πέρα από τις ανακοινώσεις των ηγετών όλου του κόσμου, οι αυθόρμητες εκδηλώσεις ανθρώπων σε πολλές χώρες, που αφήνουν λίγα λουλούδια στη μνήμη του, δείχνουν το μέγεθος της επιτυχίας του και το βαθμό που οι ιδέες και οι εφευρέσεις του έφτασαν σε εκατομμύρια σπίτια και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. 

Ο πρωτοπόρος της τεχνολογίας έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 56 ετών ενώ τον Αύγουστο είχε παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας για λόγους υγείας. 

24 Φεβρουαρίου 1955
Ο Steven Paul Jobs γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο από τους Joanne Carole Schieble και Abdulfattah Jandali. Το ανύπαντρο ζευγάρι τον έδωσε για υιοθεσία και έτσι οι Paul και Clara Jobs γίνονται οι θετοί γονείς του. 

1961
Η οικογένεια μετακομίζει στο Mountain View της Καλιφόρνια, που αργότερα θα γίνει γνωστό ως Silicon Valley.

1968
Ο Jobs τηλεφωνεί στον Bill Hewlett της Hewlett-Packard, ψάχνοντας για ανταλλακτικά για την κατασκευή ενός μετρητή συχνότητας. Ο Hewlett του δίνει ό,τι χρειάζεται καθώς και την ευκαιρία για πρακτική άσκηση στην εταιρεία εκείνο το καλοκαίρι.

1970
Συναντά τον μελλοντικό συνιδρυτή της Apple,Steve Wozniak, μέσω ενός φίλου. Το 2006 στη αυτοβιογραφία του Wozniak, «iWoz», ο ίδιος σημειώνει ότι οι δύο τους «κόλλησαν» αμέσως, παρά την τετραετή διαφορά ηλικίας τους.

1972
Αποφοιτά από το Homestead High School στο Cupertino της Καλιφόρνια και εγγράφεται στο Reed College στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, μέχρι που αποφασίζει να παρατήσει τις σπουδές ένα εξάμηνο αργότερα. Συνέχισε ωστόσο να παρακολουθεί τα μαθήματα που τον ενδιέφεραν, όπως η καλλιγραφία, παρόλο που δεν έπαιρνε βαθμούς. 

1974
Κάνει ένα σύντομο πέρασμα ως μηχανικός στην Atari. Εργαζόμενος στη νυχτερινή βάρδια, φωνάζει τον Wozniak για να καταφέρουν μαζί να περιορίσουν το hardware που απαιτείται για μία πρωτότυπη έκδοση του παιχνιδιού Pong, το οποίο αργότερα κυκλοφόρησε ως Breakout. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς ο Jobs αφήνει την Atari για να ταξιδέψει στην Ινδία και τελικά να επιστρέψει στην Καλιφόρνια για να ζήσει σε μια κοινότητα.

1976
Ιδρύει την Apple Computer με τον Wozniak και τον Ronald Wayne. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία πουλά το Apple I, με τη μορφή κιτ, προς 666,66 δολάρια. 

3 Ιανουαρίου 1977
Η Apple διευρύνει τη μετοχική της βάση

5 Ιουνίου 1977
Κυκλοφορεί το Apple II, ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος προσωπικός υπολογιστής, σε μια πλαστική θήκη με έγχρωμα γραφικά, και ο πρώτος επιτυχημένος προσωπικός υπολογιστής της Apple.

12 Δεκεμβρίου 1980
Η Apple μπαίνει στο χρηματιστήριο με αξία 200 εκατ. δολάρια.

24 Ιανουαρίου 1984
Το διαφημιστικό αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων του «1984», σε σκηνοθεσία Ridley Scott, μεταδίδεται κατά την διάρκεια του Super Bowl XVIII, παρουσιάζοντας το Macintosh, ο οποίος γίνεται ο πρώτος εμπορικά επιτυχημένος μικρός υπολογιστής με γραφική διεπαφή.

12 Σεπτεμβρίου 1985
Ο Jobs παραιτείται από πρόεδρος της Apple, λέγοντας κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου: «Έχω σκεφτεί πολύ και ήρθε η ώρα για μένα να συνεχίσω με τη ζωή μου. Είναι προφανές ότι έχω να κάνω κάτι. Είμαι 30 ετών». Έτσι πολύ σύντομα ιδρύει την NeXT Computer (που αργότερα γίνεται NeXT Software), την οποία χρηματοδοτεί πουλώντας τις αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων μετοχές του της Apple. Ένα «διαπροσωπικό» NeXT workstation, με ενσωματωμένη θύρα Ethernet, χρησιμοποιείται από τον Tim Berners-Lee στο CERN για να γίνει ο πρώτος server του World Wide Web. 

3 Φεβρουαρίου 1986
Για 10 εκατ. δολάρια αγοράζει το τμήμα GraphicsGraphics Group της Lucasfilm που αργότερα γίνεται η γνωστή Pixar Animation Studios.

1988
Η NeXT Computer κυκλοφορεί τον πρώτο της υπολογιστή.

1993
Η NeXT παύει να ασχολείται με hardware και μπαίνει στο χώρο των λογισμικών. Η εταιρεία μετονομάζεται σε NeXT Software, Inc

29 Νοεμβρίου 1995
Γίνεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pixar. Το ίδιο έτος ο Jobs εκτοξεύει την Pixar μετά την επιτυχία «Toy Story». Η ταινία είναι η πρώτη ταινία που φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου ε ηλεκτρονικό υπολογιστή και κερδίζει 192 εκατομμύρια δολάρια στο box office 

10η Δεκεμβρίου 1996
Επιστρέφει στην Apple, ως σύμβουλος, αφού αγοράζει την NexT για 429 εκατομμύρια δολάρια.

9 Ιουλίου 1997
Αναλαμβάνει προσωρινά τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου 

6 Αυγούστου 1997
Ανακοινώνει επενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft, σε συνδυασμό με εταιρική σχέση σχετικά με το Microsoft Office και τον Internet Explorer για τον Mac.

10 Νοεμβρίου 1997
Εισάγει το Apple Store, το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές την online παραγγελία προϊόντων της Apple 

8 Ιανουαρίου 1998
Η Apple επιστρέφει στην κερδοφορία.

6 Μαΐου 1998
Εισάγει το iMac, το οποίο γίνεται εμπορικά διαθέσιμο τον Αύγουστο.

5 Ιανουαρίου 2000
Αφήνει τον χαρακτηρισμό «προσωρινός» από τον τίτλο του CEO στη Macworld Expo, αστειευόμενος ότι θα χρησιμοποιεί τον τίτλο «iCEO», ως φόρο τιμής στην ονομασία προϊόντων της εταιρείας. Λαμβάνει 1 δολάριο ως ετήσιες αποδοχές. Πολύ σύντομα παύει τα έργα Newton και OpenDoc και αλλάζει τους όρους αδειοδότησης ώστε να κάνει το κόστος απαγορευτικό για Mac-cloning. Οι τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στη NeXT τελικά εξελίσσονται σε προϊόντα της Apple, όπως το Mac OS.

9 Ιανουαρίου 2001
Εισάγει το iTunes, αρχικά αποκλειστικά για τους χρήστες Mac. «Το iTunes είναι μίλια μπροστά από κάθε άλλη εφαρμογή jukebox και ελπίζουμε ότι έχει ένα δραματικά απλούστερο περιβάλλον χρήσης, φέρνοντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην ψηφιακή επανάσταση της μουσικής».

24 Μαρτίου 2001
Η Apple κυκλοφορεί την πρώτη έκδοση του Mac OS X, με την κωδική ονομασία Cheetah.

19 Μαΐου 2001
Ανοίγει το πρώτο κατάστημα της Apple στο Tysons Corner, Va, και Glendale, στην Καλιφόρνια. Ο σχεδιασμός τόσο του καταστήματος όσο και των μεθόδων πώλησης αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής. Η Apple διατηρεί 330 καταστήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι τον Ιούλιο του 2011.

23 Οκτωβρίου, 2001
Εισάγει το iPod. «Με το iPod, η Apple δημιουργεί μία εντελώς νέα κατηγορία ψηφιακού music player που σας επιτρέπει να θέσετε ολόκληρη τη μουσική συλλογή σας στην τσέπη σας και να την ακούσετε όπου κι αν πάτε ... με το iPod, το να ακούτε μουσική δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο». Η Apple είχε διαθέσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια iPods μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

17 Ιουλίου 2002
Η Apple παρουσιάζει το πρώτο συμβατό με Windows iPod στο Macworld.

28 Απριλίου 2003
Ανοίγει το iTunes Music Store στις Ηνωμένες Πολιτείες από το οποίο πωλήθηκαν 10.000 εκατομμύρια τραγούδια, μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2010. 

16 Οκτωβρίου 2003
Ανακοινώνεται η συμβατότητα του iTunes με τα Windows.

1 Αυγούστου 2004
Ο Jobs υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση καρκινικού όγκου στο πάγκρεας.

11 Ιανουαρίου 2005
Η Apple παρουσιάζει το iPod Shuffle. Είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από ένα πακέτο τσίχλας και κοστίζει λιγότερο από 100 δολάρια. 

6 Ιουνίου 2005
Στο WWDC, ανακοινώνεται η μετάβαση από τους IBM επεξεργαστές στους διπύρηνους της Intel στο νέο MacBook Pro και iMac της Apple.

7 Σεπτεμβρίου 2005
Παρουσίαση του iPod Nano: «Το iPod Nano αποτελεί τη μεγαλύτερη επανάσταση από το αρχικό iPod. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο iPod σε απίστευτα μικρό μέγεθος και αυτό πρόκειται να αλλάξει τους κανόνες για το σύνολο της αγοράς στην “φορητή” μουσική».

12 Οκτωβρίου 2005
Το iPod διαθέτει υποστήριξη βίντεο: «Αυτό είναι το καλύτερο music player που έχει υπάρξει, είναι 30 % πιο λεπτό και διαθέτει 50%περισσότερη χωρητικότητα στην ίδια τιμή ενώ έχετε και την δυνατότητα να δείτε και βίντεο».

13 Ιανουαρίου 2006
Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της Apple ξεπερνά της Dell.

25 Ιανουαρίου 2006
Η Disney αγοράζει την Pixar για 7,4 δισ. δολάρια,

2 Φεβρουαρίου 2006
Το iTunes πωλεί το δισεκατομμυριοστό τραγούδι του.

9 Ιανουαρίου 2007
Εισάγεται το iPhone, ένα επαναστατικό προϊόν πρωτοποριακό έναντι οποιουδήποτε άλλου κινητού τηλεφώνου. Η Apple κατείχε το 19,1% των smartphone της αγοράς μέχρι τον Αύγουστο 2011 ενώ είχαν πωληθεί 108 εκατομμύρια iPhones σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι τον Μάρτιο του 2011.

5 Σεπτεμβρίου 2007
Εισάγεται το iPod Touch

15 Ιανουαρίου 2008
Εισάγει το App Store ως μια ενημερωμένη έκδοση του iTunes. Επίσης, παρουσιάζονται τα MacBook Air. Από το App Store είχαν γίνει 18 δισεκατομμύρια downloads μέχρι τις 4 Οκτωβρίου του 2011.

9 Ιουνίου 2008
Παρουσιάζεται το MobileMe, ένα είδος πρωταρχικής cloud υπηρεσίας της Apple

14 Ιανουαρίου 2009
Ο Jobs παίρνει άδεια 6 μηνών για λόγους υγείας 

27 Ιανουαρίου 2010
Παρουσιάζεται το iPad. Η Apple πουλάει 500.000 iPads κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας διάθεσής τους στην αγορά και κυριαρχεί στο 84% της αγοράς ταμπλετών μέχρι το τέλος του έτους, με τα εκτιμώμενα τεμάχια να φτάνουν τα 12,9 εκατομμύρια μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2010 και τα 25 εκατομμύρια μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Τον ίδιο μήνα, η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει πουλήσει 200 ​​εκατομμύρια iOS συσκευές.

17 Ιανουαρίου 2011
Παίρνει άδεια για λόγους υγείας από τη θέση του CEO, σχεδόν δύο χρόνια μετά την εξάμηνη διακοπή που είχε πάρει για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

15 Φεβρουαρίου 2011
Εγκαινιάζει μια συνδρομητική υπηρεσία μέσω του App Store: «Η φιλοσοφία μας είναι απλή - όταν η Apple φέρνει ένα νέο συνδρομητή στην εφαρμογή, η Apple κερδίζει μερίδιο 30%, όταν ο εκδότης φέρνει ένα υφιστάμενο ή νέο συνδρομητή με στην εφαρμογή, ο εκδότης κερδίζει το 100% και η Apple δεν κερδίζει τίποτα». 

2 Μαρτίου του 2011
Ο Jobs εμφανίζεται στην παρουσίαση του iPad 2 σε εκδήλωση στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, στην οποία η είσοδος επιτρεπόταν μόνο με πρόσκληση. Είναι η πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε εκδήλωση της εταιρείας μετά την ανακοίνωση της τρίτης ιατρικής άδειάς του τον Ιανουάριο.

6 Ιουνίου 2011
Μιλά στο συνέδριο Worldwide Developers της Apple κι αυτή είναι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του σε εκδήλωση της εταιρείας.

9 Αυγούστου 2011
Η Apple γίνεται η πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ, όσον αφορά την κεφαλαιοποίησή της, με 337.170.000.000 δολάρια. 

24 Αυγούστου 2011
Παραιτείται από CEO της Apple και παίρνει τη θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου



-----------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.