Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Βαριές «καμπάνες» στους διοικητές νοσοκομείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επικίνδυνο αλαλούμ για τα νοσοκομειακά απόβλητα
.
Βαριές «καμπάνες» προβλέπεται να πέσουν στους διοικητές νοσοκομείων που δεν διαθέτουν άδειες για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής ο κ. Λοβέρδος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξουν αποπομπές διοικητών ενώ προβλέπεται και η επιβολή προστίμων» σε όσους δεν συμμορφώνονται με το θεσμικό πλαίσιο.

Ωστόσο επεσήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας θα είναι έτοιμο για συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαφορά στην αντιμετώπιση δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων. Από την πλευρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία με μελανά χρώματα καθώς όπως ανακοίνωσε μετά από σχετική έρευνα που έγινε σε 177 μονάδες, δυναμικότητας 30.000 κλινών, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 16% των μονάδων έχουν περιβαλλοντική άδεια, άδεια διαχείρισης αποβλήτων έχει μόλις το 5%, μόνο το 8% διαθέτουν άδεια απόθεσης, ενώ εσωτερικό οργανισμό διαχείρισης αποβλήτων διαθέτει το 45% των μονάδων.

Παράλληλα προανήγγειλε νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων και ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν δύο νέες μονάδες αποτέφρωσης αποβλήτων στην βόρεια και στη δυτική Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης τέθηκε και το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων από τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απαντώντας ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος ανακοίνωσε ότι εντός του Οκτωβρίου θα υπάρχει φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων με Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, ενώ μέσα στο 2012 θα αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων.

Ωστόσο τόνισε ότι οι 9 στους 10 περιφερειακούς σχεδιασμούς διαχείρισης απορριμμάτων, πρέπει να αλλάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.