Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ψευδεπίγραφη διαβούλευση του ΙΚΑ με τους φορείς ΑμεΑ για τα αναπηρικά βοηθήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ενώ λόγω σάλου η προ τριμήνου εγκύκλιος 37 υποτίθεται ότι απορρίφτηκε, σήμερα υιοθετείται στο σύνολό της.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ που ζητά επειγόντως συνάντηση με τον υπουργό εργασίας.




Ιούλιος 2011, κατάληψη των "κεντρικών" του ΙΚΑ. Μετά τον σάλο ο διοικητής δεσμεύτηκε για διαβούλευση προς αποκατάσταση των σκαστών αδικιών. Εψεύσθη.Ιούλιος 2011, κατάληψη των "κεντρικών" του ΙΚΑ. Μετά τον σάλο ο διοικητής δεσμεύτηκε για διαβούλευση προς αποκατάσταση των σκαστών αδικιών. Εψεύσθη.
Ενώ το ΙΚΑ υποτίθεται ότι αποδέχτηκε προ τριμήνου ως εύλογες τις διαμαρτυρίες των ατόμων με αναπηρία για σκαστές αδικίες της εγκυκλίου 37 που αφορούσε την δημόσια συμμετοχή στην προμήθεια κρίσιμων τεχνικών βοηθημάτων, δια του νέου σχετικού Κανονισμού « Πρόσθετη περίθαλψη και θεραπευτικά μέσα του ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας» αντιγράφει τις αδικίες στο σύνολό τους.

Σε απλά ελληνικά: Όταν προ τριμήνου ξέσπασε σάλος με την εγκύκλιο 37 που οδήγησε ακόμα και σε κατάληψη των “κεντρικών” του ΙΚΑ, η διοίκηση διαβεβαίωσε για τη μη εφαρμογή τη εγκυκλίου. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, όσα προβλέπονται στο σχετικό παράρτημα του νέου Κανονισμού είναι πιστό αντίγραφο των προβλεπομένων στην ... απορριφθείσα εγκύκλιο. Πρόκειται για σκαστή εξαπάτηση.

Το ακόμα χυδαιότερο της όλης υπόθεσης έγκειται στο ότι προηγήθηκε στο μεσοδιάστημα διαβούλευση (συστήθηκε γι’ αυτόν τον λόγο Ειδική Επιτροπή) ώστε να αποφασιστούν οι πρέπουσες αλλαγές επί της απορριφθείσας εγκυκλίου. Η μετέχουσα στη διαβούλευση εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, τηρώντας τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα απέστειλε στις 9 Σεπτεμβρίου πλήρες κείμενο με όλες τις προτεινόμενες αλλαγές. Το κείμενο προτάσεων (στην διάθεση της “Ε”) αναφερόταν στα βασικότερα ορθοπεδικά - ορθωτικά μέσα και τεχνητά μέλη. Περιλάμβανε μελέτη επί των τεχνικών προδιαγραφών για τον καθορισμό των τιμών και γενικά των προϋποθέσεων και κριτηρίων τους, ενώ επίσης εισηγείτο και νέες δυνατότητες που αφορούν π.χ. στην χορήγηση ανταλλακτικών με συγκεκριμένες χρονικές προϋποθέσεις.

Όπως απεδείχθη “τσάμπα κόπος”. Η πεθαμένη λόγω του σάλου εγκύκλιος 37 ... ως εκ θαύματος νεκραναστήθηκε μεταμορφωθείσα σε παράρτημα του νέου σχετικού Κανονισμού. Η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ διαμαρτύρεται έντονα για την εξαπάτηση και ζητάει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου εργασίας. Με δεδομένη την παραβίαση του τεκμηρίου εντιμότητας – αναρωτιόμαστε – τι νόημα μπορεί να έχει πιθανή επανέναρξη της υποτιθέμενης διαβούλευσης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.