Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: Αναστολή και αποχή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δέκα μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η παραολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας μένει «γυμνή». Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αποφάσισε να κατεβάσει ρολά, να αναστείλει τη λειτουργία της και να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει ίση μεταχείριση από την Πολιτεία και τους φορείς που την χρηματοδοτούν, όπως και τις υπόλοιπες ομοσπονδίες.

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ απέστειλε επιστολές στον Υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, αλλά και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη διαμαρτυρόμενη για το ψαλίδισμα στις επιχορηγήσεις την ώρα που η προετοιμασία των 18 παραολυμπιακών αθλημάτων θα έπρεπε να βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς, 10 μήνες πριν από τους Αγώνες του Λονδίνου.

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, διαμαρτύρεται έντονα για τη δραστική -κατά 50%- μείωση της (ήδη μειωμένης) επιχορήγησης του 2011 που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της πολύ-ομοσπονδίας των 18 αθλημάτων και κατά συνέπεια ολόκληρου του παραολυμπιακού κινήματος, δεδομένου ότι βρισκόμαστε μόλις 10 μήνες πριν από τους Αγώνες του Λονδίνου.

Η επιστολή:


«Με έκπληξη είδαμε πρόσφατα, την ΟΠΑΠ Α.Ε να ανακοινώνει την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών ομοσπονδιών, με ποσό ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό που αφορά στην Ολυμπιακή προετοιμασία και το οποίο έχουν λάβει ήδη (τουλάχιστον κατά το ήμισυ) όλες οι ομοσπονδίες. Την ίδια στιγμή, ο αθλητικός παραολυμπιακός αθλητισμός, παραμένει παγιδευμένος στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων, χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ.

Η αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων, θα έχει ως απώτερο τίμημα να χάσουμε θέσεις για τους Αγώνες της επόμενης χρονιάς και αυτό δεν μπορεί να το χρεωθούμε μόνο εμείς. Συνένοχοι στο «έγκλημα» που βλέπουμε να συντελείται, θα είναι όλοι όσοι μας αγνοούν και επιζητούν (εμμέσως πλην σαφώς) την υποβάθμιση έως και τον πλήρη αφανισμό του αθλητικού παραολυμπιακού αθλητισμού» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον κ. Γερουλάνο.

«Οδηγούμαστε σε μία κατάσταση, ολοσχερούς διάλυσης, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ να βρεθούν ακόμη και στη φυλακή, λόγω χρεών προς τρίτους. Φυσικά αυτό δε θα το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση, ακόμη κι αν χρειαστεί να «ματώσουμε» για να αναστρέψουμε την κατάσταση. Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ βρίσκεται στη χειρότερη θέση των τελευταίων χρόνων. Το μόνο που μας απομένει είναι να κατεβάσουμε ρολά, να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις και να ψάξουμε το δίκιο μας βγαίνοντας στο δρόμο», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ προς τον κ. Σαχινίδη, όπου τονίζεται η ανάγκη για διαφορετική μεταχείριση του παραολυμπιακού αθλητικού κινήματος.

«Θεωρούμε ότι το καθεστώς που υπάρχει για τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ), με την εξαίρεσή τους από κάποια επώδυνα μέτρα, θα πρέπει να έχει ισχύ και στην περίπτωση του παραολυμπιακού αθλητισμού. Να λάβει υπόψη του το Υπουργείο Οικονομικών την ιδιαιτερότητα αλλά και το σημαντικό έργο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ώστε να λυθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα νέα μέτρα προς τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Γιατί η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκπροσωπεί όχι ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά 18 παραολυμπιακά αθλήματα, με κορυφαίους εκπροσώπους, οι οποίοι αναμένεται να λάμψουν αγωνιστικά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάνοντας για ακόμη μια φορά περήφανη την Ελλάδα» καταλήγει η επιστολή προς Υφυπουργό Οικονομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.