Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Από μαθητές... αγρότες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έφτιαξαν λαχανόκηπο σε σχολείο της Κατερίνης.

Το δικό τους χωράφι αποκτούν οι μικροί μαθητές του 11ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης. Τα 140 παιδιά της Α’ και Β’ τάξης, εκτός από τα καθημερινά μαθήματα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, θα έχουν και την ευθύνη ενός λαχανόκηπου, που θα δημιουργηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολικού τους συγκροτήματος.

Οι μαθητές καλούνται να μπουν στο πετσί της δύσκολης δουλειάς των αγροτών και με τη βοήθεια των δασκάλων τους, θα σκάβουν το χώμα, θα φροντίζουν για τη σπορά και το πότισμα των εποχικών φυτών και θα είναι υπεύθυνα για τη συγκομιδή.

Το όλο εγχείρημα, που θα γίνεται τις ώρες διδασκαλίας της ευέλικτης ζώνης, αποσκοπεί αφενός μεν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης από τη σχολική ηλικία, αφετέρου δε στην ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή διατροφή.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία λαχανόκηπου ανήκει στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης και γίνεται με τη στήριξη της διευθύντριας και των δασκάλων.

Ήδη, έχει καθοριστεί ο χώρος για τον λαχανόκηπο, έχει καλλιεργηθεί το χώμα και οι μαθητές εμφανίζονται ενθουσιασμένοι από την πρωτοβουλία που θα αναλάβουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.