Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σπ. Ζουμπουλίδης για τα μέτρα στα ΑΜΕΑ: Η Κυβέρνηση ζητά από αυτούς που θα έπρεπε να δέχονται αλληλεγγύη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σφοδρότατη επίθεση κατά της Κυβέρνησης και της πολιτικής που εφαρμόζει σε καθημερινό πλέον επίπεδο, εξαπέλυσε την Παρασκευή το μέλος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Σπύρος Ζουμπουλίδης.

Ο κ. Ζουμπουλίδης επεσήμανε πως από τα νέα «φοροεισπρακτικά» μέτρα που επέβαλε η Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να… γλιτώσει καμία κοινωνική ομάδα, ούτε ακόμα και η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ΑμεΑ.
Έτσι, σύμφωνα με τον Σπ. Ζουμπουλίδη, ενώ κανονικά θα έπρεπε η κοινωνία των ΑμεΑ να λαμβάνει επιδόματα αλληλεγγύης, αντιθέτως της ζητείται να τα καταβάλει…
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζουμπουλίδης: «η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα της χώρας μας, τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), δεν εξαιρούνται από τα τελευταία, άθλια, αντικοινωνικά και βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τα συγκεκριμένα μέτρα, εξωθούν μια μεγάλη κοινωνική ομάδα του 10% της χώρας μας σε έναν σύγχρονο, σκληρό καιάδα και παρά τις προτάσεις μας και τις αντιδράσεις μας, βρισκόμαστε σε απόγνωση γιατί δεν εισακουγόμαστε από κανέναν.
Μας ζητούν φόρο αλληλεγγύης από τα πενιχρά προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν οι ΑμεΑ. Όταν την ίδια στιγμή, αυτή η ευάλωτη κοινωνική ομάδα είναι αυτή που πραγματικά χρειάζεται αλληλεγγύη.
Μια κοινωνική ομάδα η οποία δεν εξαιρείται καν από τον φόρο ακίνητης περιουσίας ενώ πολύ καλά γνωρίζουν, ότι αυτές οι οικογένειες δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατόν να ανταποκριθούν σε αυτόν τον φόρο.
Αυτήν την στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά με αναπηρία, βρίσκονται στα σπίτια φυλακές τους γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα εκατοντάδες σε ολόκληρη τη χώρα μας κέντρα ημερήσιας φροντίδας μιας και με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομικών, έχει διακοπεί η χρηματοδότησή τους.
Συρρικνώνουν την κοινωνική πρόνοια εντάσσοντάς με αυτόν την υγείας. Και όλα αυτά όταν η τρόικα δεν ζητάει την εφαρμογή αυτών των μέτρων.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε όλα αυτά τα μέτρα χωρίς πρώτα να παλέψουμε για όλα αυτά που κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες. Ήδη η Ομοσπονδία μας έχει προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και θα συνεχίσουμε και με άλλες διαμαρτυρίες για να δείξουμε πόσο ανάλγητη είναι αυτή Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.