Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι εκπαιδευτικοί πρεσβευτές της αντίστασης του ειδικού δημοτικού κωφών και βαρήκοων Πάτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ενάντια στην καλλιεργούμενη απόγνωση, αγωνίζονται ώστε να μείνει ζωντανή η ελπίδα στους μαθητές τους για ένα καλύτερο αύριο.



Μήνυμα αντίστασης: Οι "άριστοι" αρνούνται την υποταγή της νέας γενιάς στην απόγνωσηΜήνυμα αντίστασης: Οι "άριστοι" αρνούνται την υποταγή της νέας γενιάς στην απόγνωση
Από σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, οι δάσκαλοι του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Κωφών - Βαρηκόων Πάτρας ... αναβαθμίζονται σε πρεσβευτές της χώρας μας, φιλοξενώντας δεκαπέντε δασκάλους από Ιταλία, Κύπρο, Πολωνία και Τουρκία.

Η πενθήμερη φιλοξενία γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος (εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenious) με τίτλο “Πρακτική Χημεία στο σπίτι”, για την υλοποίηση του οποίου το ειδικό δημοτικό σχολείο Κωφών – Βαρηκόων Πάτρας είχε τον κεντρικό ρόλο του συντονιστή. Οι οικοδεσπότες ως συντονιστές του προγράμματος αρίστευσαν – αξιολογήθηκαν με 104,80 βαθμούς επί συνόλου 115 αγγίζοντας το “τέλειο” – το ίδιο διεκδικούν και για την πενθήμερη φιλοξενία τους. Η οποία περιλαμβάνει (μεταξύ πολλών άλλων): Επισκέψεις σε επιλεγμένους τόπους των Πατρών, όπως η Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Δημόσιο Θέατρο και η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Περιηγήσεις στο κοντινό Γαλαξίδι και το μουσείο του, αλλά και στον ιδιαίτερα “ενεργειακό” αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Αντίστοιχες περιηγήσεις σε χώρους ενδεικτικούς της νεοελληνικής οικονομικής δημιουργικότητας και επιτυχίας, όπως η βιομηχανία κρασιών Achaia Clauss. Αλλά και Ελληνικές βραδιές για την γνωριμία των φιλοξενούμενων με την “ανθεκτική μοναδικότητα” του λεγόμενου ελληνικού κεφιού.

Πως άραγες αποτιμάται η αριστεία στον συντονισμό του προγράμματος “Πρακτική Χημεία στο σπίτι” από τους ίδιους τους κατόχους της; H απάντηση της διευθύντριας του ειδικού σχολείου Κωφών - Βαρήκοων Αγγελικής Νικολοπούλου είναι ιδαίτερα νοηματική: “Παρ΄ ότι διανύουμε δύσκολες ημέρες, μιας σύγχρονης κατοχής με μοντέρνα οικονομικά όπλα, εμείς συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε, δημιουργώντας και δίνοντας στους μαθητές μας μία ελπίδα, ότι υπάρχει αύριο”. Μήνυμα αντίστασης, ή αν προτιμάτε μήνυμα μη υποταγής στο καθεστώς απόγνωσης που επιχειρεί να κυριαρχήσει και αδρανοποιήσει κυρίως τις νεότερες συνειδήσεις...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.