Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Η αρτιμέλεια στην Τέχνη δεν είναι προαπαιτούμενο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Το απελευθερωτικό μήνυμα του χοροθέατρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ που αποτελείται από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη.

Η νέα τους παράσταση «Confrontational Epidemic» στο Ευγενίδειο 21,22 και 23 Οκτωβρίου.


Η νέα καλλιτεχνική πρόταση του χοροθέατρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ - ομάδα που αποτελείται από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη – φέρει τον τίτλο «Confrontational epidemic» και παρουσιάζεται στο κοινό , 21, 22 και 23 Οκτωβρίου (Ίδρυμα Ευγενίδου , Λεωφ. Συγγρού 387, ώρα έναρξης 21:00).

Το διαρκές ζητούμενο της ομάδας ΔΑΓΙΠΟΛΗ τα τελευταία χρόνια είναι η ανάδειξη και έμπρακτη απόδειξη του μηνύματος ότι – αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου τους – “στο πεδίο της Τέχνης η αρτιμέλεια δεν είναι προαπαιτούμενο”.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την παράσταση «Confrontational epidemic», μέσω της συνύπαρξης καλλιτεχνών με αναπηρία και μη “ομιλεί” για την “αναζήτηση της ταυτότητας μέσα απ’ το δικαίωμα της διαφοράς, τη συντροφικότητα και την επιθυμία για απελευθέρωση από τα στερεότυπα και τις αναπαραστάσεις στην καθημερινή ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις”. Η πρόσκληση – πρόκληση προς το κοινό αφορά “ένα παιχνίδι σύγκρουσης, που καλεί τον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του”. Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά, η είσοδος είναι ελεύθερη, η αίθουσα είναι προσβάσιμη στους ανθρώπους με κινητική αναπηρία.

Οι συντελεστές:

Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Χορεύουν: Βιβή Ρωμανά, Στέλλα Φωτιάδη, Χρήστος Κυπριώτης, Γιώργος Χρηστάκης

Αφήγηση: Ανδρέας Κουζέλης

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα : Σοφία Ρομπόλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.