Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Όριο ψυχολογικής ισορροπίας τα 1.700 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πώς μπορούμε να γίνουμε ψυχικά ανθεκτικοί στην κρίση.

Υπάρχει τρόπος να «μη μας πάρει από κάτω» ψυχολογικά με την κρίση. Όπως δείχνει η έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας τα θετικά συναισθήματα μπορούν να λειτουργήσουν ως ασπίδα έναντι της κατάθλιψης που κυριαρχεί γύρω μας εξαιτίας της κρίσης.

Η έρευνα, που έγινε σε δείγμα 3.500 ατόμων και ξεκίνησε λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, το 2008, και επεκτάθηκε ως το 2010, έδειξε ότι το 50% των συμμετεχόντων είχαν επηρεασθεί σοβαρά από την κρίση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», η έρευνα έδειξε ακόμη ότι το κατώτατο όριο ψυχολογικής ισορροπίας είναι τα 1.700 ευρώ το μήνα! Αυτό σημαίνει ότι η ικανοποίηση από τη ζωή είναι ανάλογη με το εισόδημα, ενώ πάνω από το όριο αυτό η ικανοποίηση μεταβάλλεται.

Ο επικεφαλής των ερευνητών, καθηγητής κλινικής ψυχολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, Αναστάσιος Σταλίκας, δηλώνει: «Αναζητήσαμε τι είναι αυτό που έκανε έναν στους τέσσερις ανθεκτικό στην κρίση, Βρήκαμε λοιπόν ότι εκείνοι που βιώνουν πιο πολλά θετικά συναισθήματα έχουν λιγότερη κατάθλιψη και άγχος και μεγαλύτερη ψυχική ανθεκτικότητα».

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας:


Το 47% των Ελλήνων έχει επηρεαστεί από την κρίση

Το 59% των Ελλήνων εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης

Το 50,7% εμφανίζει άγχος

Οι γυναίκες έχουν επηρεαστεί περισσότεροι απ' ό,τι οι άνδρες καθώς εμφανίζουν λιγότερη αισιοδοξία και ελπίδα

Οι νέοι εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, με άμεσες συνέπειες στην παραγωγικότητα και την απόδοσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.