Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Με Κυριακοπούλου, Δουβαλίδη & Πιστόριους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ και ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια αγωνίζονται την Κυριακή (28/8). Πρόκριση διεκδικεί ο Όσκαρ Πιστόριους στα 400μ.




Το δρόμο που άνοιξε ο Κώστας Φιλιππίδης θέλει να ακολουθήσει η Νικόλ Κυριακοπούλου στην Κορέα. Κι ίσως ο δρόμος προς τον τελικό είναι πιο εύκολος για την κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ.

Η Κυριακοπούλου, σταθερή φέτος και με επίδοση 4.71μ. διεκδικεί την Κυριακή (28/8) τη συμμετοχή της στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το όριο συμμετοχής είναι 4.60μ. και θα περάσουν οι δώδεκα καλύτερες είτε θα έχουν ξεπεράσει το συγκεκριμένο ύψος, είτε όχι. Η Κυριακοπούλου αγωνίζεται στο δεύτερο γκρουπ με αντιπάλους την παγκόσμια ρέκορντγουμαν Γέλενα Ισινμπάεβα (4.85μ.), την κάτοχο του τίτλου Άννα Ρογκόφσκα (4.85μ.) και τη Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ (4.74μ.).

Ο Κώστας Δουβαλίδης ίσως χρειαστεί να βελτιώσει το φετινό χρόνο του, 13.51, για να βρεθεί στα ημιτελικά των 110μ. εμπόδια. Ο Δραμινός αθλητής έχει τον έκτο καλύτερο χρόνο στην 2η προκριματική σειρά. Το εισιτήριο πρόκρισης θα πάρουν οι τρεις πρώτοι από τις τέσσερις σειρές και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Τέλος, το highlight της ημέρας το πρωί στη Νταεγκού (το βράδυ έχει τον τελικό των 100μ.) θα είναι η συμμετοχή του Όσκαρ Πιστόριους στον προκριματικό των 400μ.
Ο πρώτος αθλητής με κινητική αναπηρία που συμμετέχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου τρέχει στην 5η προκριματική σειρά και με 45.07 έχει τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Στόχος είναι ο τερματισμός στην πρώτη 4άδα ή η επίτευξη ενός εκ των τεσσάρων καλύτερων χρόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.