Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κρούσμα ελονοσίας στην Λάρισα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το περιστατικό παρακολουθείται από τους αρμόδιους φορείς.

Στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο γραφείο του υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανασίου Τσάτσου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη σε θέματα που αφορούν στον ιό του Δυτικού Νείλου, στην οποία συμμετείχαν οι συντονιστές των Περιφερειακών Ομάδων Διαχείρισης Κρίσης.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε ενέργειες και δράσεις των Συντονιστών και των ομάδων τους, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς και στα κρούσματα από τον ιό που παρουσιάστηκαν μέχρι σήμερα.

Από το Διευθυντή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας δόθηκαν σαφείς οδηγίες οι οποίες εστιάζονται στα εξής βασικά σημεία:

• Σε προγράμματα ενημέρωσης του πληθυσμού για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου, στα οποία συμμετέχουν ομάδες από τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τα Κέντρα Υγείας και άλλους φορείς των Νομών των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

• Στη συνεργασία με τους Δήμους για τη διατήρηση της περιβαλλοντικής υγιεινής, ώστε να μειωθούν οι εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών

• Στα προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών με εφαρμογές εκνέφωσης από εδάφους (ULV), όπου αυτό είναι εφικτό, τα οποία ήδη πραγματοποιούνται σε περιοχές όπου έχουν παρατηρηθεί κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

• Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε ένα κρούσμα ελονοσίας που παρουσιάστηκε στην Αγιά Λάρισας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και παρακολουθείται από τους αρμόδιους φορείς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.