Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Λουκέτο στο ΙΕΚ Τειρεσίας που καταρτίζει τυφλούς τηλεφωνητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Έντονη διαμαρτυρία προς την υπουργό Παιδείας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.


Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει για τη φετινή χρονιά τα κονδύλια λειτουργίας του ΙΕΚ Τειρεσίας στη Θεσσαλονίκη που καταρτίζει τυφλούς τηλεφωνητές, μεταφράζεται σε επαγγελματικό αδιέξοδο για εκατοντάδες νέους με απώλεια όρασης στη βόρεια Ελλάδα.

Με επιστολή της προς την Άννα Διαμαντοπούλου, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) καταγγέλει την διακοπή λειτουργίας του ΙΕΚ Τειρεσίας λόγω της μη έγκρισης των κονδυλίων ως “πράξη απάνθρωπη που αγγίζει τα όρια της κατάχρησης εξουσίας , τη στιγμή που το επάγγελμα του τηλεφωνητή αποτελεί δυστυχώς στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα σχεδόν μονόδρομο για την επαγγελματική αποκατάσταση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στη χώρα μας”.

Σημειώνεται ότι η ειδικότητα του τηλεφωνητή προστατεύεται με τρόπο κάθετο από τον ισχύοντα περί προσλήψεων ΑμεΑ Ν2643/98 ως το κατ’ εξοχήν επάγγελμα που ασκείται από τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης κατά 80% τουλάχιστον στο Δημόσιο Τομέα. Ο προαναφερθείς νόμος επιτάσσει την κατ’ έτος δημοσίευση σχετικής Ειδικής Προκήρυξης αντιστοίχων θέσεων εργασίας, ωστόσο στην πράξη έχει παραβιαστεί βάναυσα μιας και μέσα στα 13 χρόνια ισχύος του έχουν δημοσιευθεί 3 μόνο Ειδικές Προκηρύξεις

Το δια ταύτα : Η βάναυση παραβίαση μέσα στα χρόνια του δικαιώματος επαγγελματικής αποκατάστασης των τυφλών ελέω της μη εφαρμογής του σχετικού προστατευτικού νόμου, μοιάζει μέσω της απόφασης μη χρηματοδότησης του ΙΕΚ Τειρεσίας να μετασχηματίζεται σε οριστική κατάργηση. “Αναιτιολόγητη και κοινωνικά άδικη” χαρακτηρίζει την απόφαση η Ε.Ο.Τ. απαιτώντας από το υπουργείο παιδείας “να εγκρίνετε άμεσα το σχετικό κονδύλι για την επαναλειτουργία του ΙΕΚ Τειρεσίας στη Θεσσαλονίκη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των συναδέλφων στην εργασία με κάθε πρόσφορο τρόπο”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.