Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αναπόφευκτες οι μαζικές αποχωρήσεις παραολυμπιακών πρωταθλητών μετά τους παραολυμπιακούς του 2012

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Κραυγή αγωνίας του παγκόσμιου κυπελούχου στο Μπότσια Γρηγόρη Πολυχρονίδη.

Στην εντατική ο Ελληνικός παραολυμπιακός αθλητισμός.


Στην εντατική ο παραολυπιακός μας αθλητισμός...Στην εντατική ο παραολυπιακός μας αθλητισμός...
“Αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες θα έχουμε μαζικές αποχωρήσεις παραολυμπιακών αθλητών μετά τους παραολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο” προειδοποιεί ο Ελληνας χρυσός νικητής του πρόσφατου παγκόσμιου κυπέλλου Μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης, εκπέμποντας μήνυμα αγωνίας εκ μέρους όλων των παραολυμπιακών πρωταθλητών μας: “Ο ελληνικός παραολυμπιακός αθλητισμός είναι πλέον στην εντατική”.

Οι δηλώσεις του Γρ. Πολυχρονίδη φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της Εθνικής αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ (ΕΑΟΜ ΑμεΑ) και αντανακλούν το συναίσθημα αδιεξόδου όλης της παραολυμπιακής οικογένειας. Ξεκινώντας από το “προσωπικό” ο διακεκριμένος πρωταθλητής μας τονίζει : “Ο στόχος είναι πάντα η κορυφή. Τούτο απαιτεί μεγάλες θυσίες. Η σταθερότητα των επιδόσεών μου οφείλεται στην σκληρή και διαρκή προπόνηση από τη στιγμή που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Μπότσια δέκα χρόνια πριν”. Και προχωρώντας στο “γενικό” εξηγεί: “Η πρόσφατη κατάργηση του νόμου για την παροχή αδειών στους εν ενεργεία διακεκριμένους αθλητές, καταστρέφει όλο τον Ελληνικό παραολυμπιακό αθλητισμό! Για ποιά μετάλλια να συζητάμε του χρόνου, όταν εγώ για παράδειγμα θα πρέπει να εξαντλήσω όλη την ετήσια άδειά μου, για τις μέρες που θα αγωνίζομαι στο Λονδίνο; Πότε και πώς να πάω για προπόνηση; ;Και ασφαλώς χάνω και το δικαίωμα στην οποιαδήποτε ξεκούραση ή ασθένεια παρά το γεγονός ότι είμαι βαριά ανάπηρος, αφού δεν μου περισσεύει ούτε μια μέρα άδειας”.

Το καταληκτικό μήνυμα του Γρ. Πολυχρονίδη μοιάζει επαναδιατύπωση του αυτονόητου που στους καιρούς μας συστηματικά παραβιάζεται: “Πρέπει η Πολιτεία να καταλάβει ότι ο πρωταθλητισμός είναι πλήρης και διαρκή απασχόληση”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.