Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

"Στον αέρα" το μοναδικό ειδικό Κέντρο Τυφλών της χώρας!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


9 μήνες είναι απλήρωτοι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι. Με λουκέτο κινδυνεύει το κέντρο εάν η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν κάνουν κάτι ΤΩΡΑ.

Οι εργαζόμενοι και οι γονείς των τυφλών παιδιών έχουν καταλάβει το ΚΕΑΤ, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα από την περασμένη Τρίτη 20/9/2011 ενώ από σήμερα έχουν προγραμματίσει δυναμικές κινητοποιήσεις.





Όπως δήλωσε στο Νewsit η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΑΤ, Ελένη Μηλιαρονικολάκη "με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 16 χρόνια πάγωσαν ολοσχερώς οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του κέντρου χρησιμοποιήθηκαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι, οι οποίοι εδώ και 9 μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Την ίδια στιγμή οι μόνιμοι εργαζόμενοι αποδεκατίζονται λόγω συνταξιοδότησης, που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας ισχύρίζονται πως το προσωπικό πλεονάζει! Είναι βέβαιο πως το επόμενο βήμα της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ΚΕΑΤ το οποίο είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα με ένα μόνο παράρτημα στη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη των αναγκών των τυφλών της Βορείου Ελλάδας".



Στο ΚΕΑΤ τυπώνονται τα ειδικά βιβλία από τα οποία μπορούν να διαβάζουν οι τυφλοί, λειτουργεί ειδικό σχολείο για παιδιά με προβλήματα όρασης, ενώ λειτουργεί και το οικοτροφείο για τυφλά παιδιά.



Σήμερα στις 6.00 το απόγευμα εργαζόμενοι και γονείς με τυφλά παιδιά τους απέκλεισαν την οδό Θησέως στο ύψος του ΚΕΑΤ.





Όμως οι κινητοποιήσεις δε σταματούν εδώ.
Αύριο Τετάρτη 28/9/2011, ώρα 6.30 μ.μ. θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Συντάγματος ενάντια στα χαράτσια.
Την Πέμπτη 29/9/2011, ώρα 6.30 διοργανώνουν πικετοφορία στην Καλλιθέα με κατάληξη στο Δημαρχείο της πόλης και συμμετοχή στη λαϊκή συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Καλλιθέας.
Την Παρασκευή 30/9/2011, ώρα 13.00 θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας μαζί με άλλους φορείς της Πρόνοιας και του αναπηρικού κινήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.