Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Για τις παράνομες τοποθετήσεις στις Παράλληλες Στηρίξεις φταίνε οι... Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εκπληκτική δικαιολογία του υπουργείου παιδείας μετά την διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Μήνυμα προς υπουργείο: Μια συγγνώμη δεν θα έβλαπτε...


Ανακαλύφθησαν οι ένοχοι για τις σκαστές παρανομίες στις προσλήψεις για τις Παράλληλες Στηρίξεις! Αναμένεται πλέον η παραδειγματική τιμωρία τους...Ανακαλύφθησαν οι ένοχοι για τις σκαστές παρανομίες στις προσλήψεις για τις Παράλληλες Στηρίξεις! Αναμένεται πλέον η παραδειγματική τιμωρία τους...

Μετά την έντονη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για σκαστές παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας στις τοποθετήσεις για την Παράλληλη Στήριξη, το υπουργείο παιδείας χρέωσε τις παραβιάσεις στους ... ηλεκτρονικούς υπολογιστές του!

Συγκεκριμένα, με ηλεκτρονικό μήνυμά του σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο διευθυντής ειδικής αγωγής του υπουργείου παιδείας ανέστειλε τις τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών χρεώνοντας τις προηγηθείσες παράνομες σε σφάλμα στο ηλεκτρονικό σύστημα προσλήψεων . Το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος (στάλθηκε 26 Σεπτεμβρίου, το πρωί) έχει ως εξής:

“Σας ενημερώνουμε ότι λόγω σφάλματος στο ηλεκτρονικό σύστημα προσλήψεων για την παράλληλη στήριξη προέκυψαν ανακολουθίες ως προς τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να μη προβείτε στις τοποθετήσεις με πράξεις ανάληψης των εν λόγω εκπαιδευτικών. Θα ακολουθήσει εντός της ημέρας ανακοίνωση των τοποθετήσεων εκ νέου. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους προσληφθέντες για τη μη προσέλευσή τους.”

Το παραπάνω κατόπιν εορτής “σφάλμα” των ... Η/Υ του υπουργείου μεταφράζεται σε άγριο καψόνι για τους εκπαιδευτικούς που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία (πληρώνοντας έξοδα μετακίνησης και διαμονής από την τσέπη τους). Αξίζει να επισημανθεί ότι η διόρθωση του “σφάλματος” έγινε αργά το μεσημέρι της 26ης Σεπτεμβρίου (όλα κοντολογίς τα “απίθανα” εξελίχτηκαν σε διάστημα μερικών ωρών) όταν με ανακοίνωσή του το υπουργείο “κούρεψε” κατά οκτώ τους τοποθετηθέντες εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής. Οι οκτώ κουρευθέντες – είχαν ελέω ... Η/Υ τοποθετηθεί σε κενά Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας – εστάλησαν οριστικά σπίτι τους. Το πρωί είχαν δουλειά, το μεσημέρι ενημερώθησαν “συγγνώμη, γράψτε λάθος”...

Το “διά ταύτα”: O κρίσιμος και ευαίσθητος για την εκπαιδευτική ένταξη θεσμός της Παράλληλης Στήριξης αποδεδειγμένα πλέον έχει μεταλλαχτεί σε πεδίο προχειρότητας και σκοπιμοτήτων. Αν μη τι άλλο για το τελευταίο “σφάλμα” και τα τόσα άλλα που προηγήθηκαν μια συγγνώμη από το υπουργείο παιδείας δεν θα έβλαπτε. Έστω και εάν - όπως δηκτικά επισημαίνει πτυχιούχος ειδικής αγωγής αναμένων την επισφαλή φετινή του τοποθέτηση - “από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο”. Ας δοθεί τουλάχιστον για τους τύπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.