Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο υποφέρουμε από το μποτιλιάρισμα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Ναϊρόμπι ο κόσμος το βρίσκει εξοργιστικό και στρεσογόνο.

Τελικά, το μποτιλιάρισμα είναι όντως επώδυνο. Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Ναϊρόμπι, ο κόσμος υποφέρει εξαιτίας του – και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο στρεσογόνο και εξοργιστικό το βρίσκει.

Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας της εταιρείας IBM, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 8.042 εθελοντές από 20 χώρες όλων των ηπείρων. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι συμμετέχουσες πόλεις βαθμολογήθηκαν με βάση τον «πόνο» που προκαλούν στους κατοίκους της λόγω των χαμένων ωρών, του εκνευρισμού, του στρες κ.λπ. Αποτέλεσμα: πιο «επώδυνη» πόλη απ’ όλες αναδείχθηκε το Μεξικό με 108 βαθμούς, ενώ η πλέον «ανώδυνη» είναι το Μόντρεαλ με μόλις 21 βαθμούς.

Κοντά στην κορυφή βρίσκονται το Πεκίνο (95 βαθμούς), το Ναϊρόμπι (88) και η Μόσχα (65). Όσον αφορά το στρες του μποτιλιαρίσματος, μαστίζει το 45% των κατοίκων της Νέας Υόρκης (έναντι 13% σε αντίστοιχη έρευνα του 2010), το 44% αυτών του Λος Άντζελες (έναντι 21% πέρυσι), το 33% των Λονδρέζων (έναντι 19%) και το 52% των κατοίκων του Γιοχάνεσμπουργκ (έναντι 30%). Ο θυμός επίσης εντείνεται και πλέον εξοργίζεται από την κίνηση το 35% των κατοίκων της Νέας Υόρκης, το 29% αυτών στο Λος Άντζελες και το 29% εκείνων του Τορόντο, όταν και στις τρεις πόλεις το αντίστοιχο ποσοστό του 2010 ήταν 14%.

Τι θα κάναμε αν δεν υπήρχε το μποτιλιάρισμα; Το 56% είπε θα περνούσε περισσότερη ώρα με συγγενείς και φίλους, το 48% ότι θα γυμναζόταν περισσότερο και το 29% ότι θα κοιμόταν περισσότερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.