Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έκκληση για την αξιοποίηση του προσβάσιμου κολυμβητηρίου στην πρώην βάση Ελληνικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ζητείται συνεργασία δήμου, σωματείων ΑμεΑ και Ιδρύματος χρονίων παθήσεων ώστε το κολυμβητήριο να επαναλειτουργήσει.

Είναι αν μη τι άλλο παράλογο να μην αξιοποιούνται δομές που ήδη υπάρχουν. Ιδαίτερα σε περιόδους όπως η τωρινή...Είναι αν μη τι άλλο παράλογο να μην αξιοποιούνται δομές που ήδη υπάρχουν. Ιδαίτερα σε περιόδους όπως η τωρινή...

Το ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με αναπηρία κολυμβητήριο που βρίσκεται στο χώρο της πρώην Αμερικανικής βάσης μέσα στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων είναι σήμερα ανενεργό και πλήρως αναξιοποίητο. Επιβάλλεται να αξιοποιηθεί.

Το θέμα ανακινεί ο κοινοτικός σύμβουλος Ελληνικού – Αργυρούπολης Στ.Ταγματζίδης, προτείνοντας συγκεκριμένους δρόμους αξιοποίησης προς όφελος των ΑμεΑ . Επιβάλλεται να επισημανθεί ότι η αρτιότητα του σχεδιασμού προσβασιμότητας θεωρείται άτυπα πιστοποιημένη, μιας και την ευθύνη της είχε ο εξειδικευμένος σε θέματα υποδομών προσβασιμότητας αρχιτέκτονας Γεράσιμος Πόλης. Η έγκυρη σφραγίδα του οποίου υπάρχει μεταξύ άλλων και στην πρότυπη για τα άτομα με αναπηρία παραλία του πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Η έκκληση για αξιοποίηση του κολυμβητηρίου από πλευράς Σ. Ταγματζίδη έχει τρεις αποδέκτες. Τους συλλόγους των ΑμεΑ, τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και το Ίδρυμα χρονίων παθήσεων. Στόχος της είναι να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας ώστε το κολυμβητήριο να ενεργοποιηθεί και λειτουργήσει καλύπτοντας αθλητικές ανάγκες, καταρχάς των ατόμων με αναπηρία και κατόπιν όλου του τοπικού πληθυσμού. Όπως τονίζει ο αναλαμβάνων την πρωτοβουλία “είναι άδικο αλλά και άτοπο σε μια περίοδο που το κράτος ζητά να αξιοποιήσει όλους τους πόρους του, τέτοιου μεγέθους υποδομές να είναι σε αχρηστία και να μην αξιοποιούνται”.

Το βέβαιον είναι ότι η προσπάθεια – έκκληση του κοινοτικού συμβούλου αντανακλά την κοινή λογική. Εξίσου βέβαιον είναι ότι και οι τρεις καταρχάς αποδέκτες της έχουν αποδεδειγμένα την βούληση να αξιοποιούν τις όποιες δυνατότητες τους διατίθενται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ. Το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσει η διαδικασία της συνεννόησης ώστε να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο τους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.