Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Για ένα υγιές καλοκαίρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συμβουλές για να αποφύγετε τις λοιμώξεις.

Επειδή το καλοκαίρι ο φόβος για κολπίτιδες, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ουρολοιμώξεις είναι μεγαλύτερος, οι γυναίκες θα πρέπει να προσέξουν λίγο παραπάνω για να νιώσουν ήσυχες.

Οι κολπίτιδες προκαλούνται κυρίως από μύκητες που αναπτύσσονται στις βρεγμένες πετσέτες και την άμμο και εμφανίζονται κυρίως με κνησμό και λευκές εκκρίσεις. Για να τις αποφύγετε πρέπει πάντα να βγάζετε το μαγιό σας όταν βγαίνετε από τη θάλασσα και να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε δική σας πετσέτα στην ξαπλώστρα ή την άμμο.

Όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής που αφορούν το σεξ. Σε περίπτωση εμφάνισης οποιασδήποτε ενόχλησης καλό είναι να επικοινωνήσετε με το γυναικολόγο σας για να σας δώσει τις σωστές συμβουλές αντιμετώπισης.

Ένας ακόμη εφιάλτης των γυναικών είναι οι ουρολοιμώξεις και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές. Ειδικά το καλοκαίρι αυξάνονται καθώς το μπάνιο σε ακατάλληλα νερά, η επαφή με την ξαπλώστρα ή την άμμο, η ζέστη και οι πιο συχνές σεξουαλικές επαφές είναι κακός συνδυασμός. Για την πρόληψη τους καλό θα ήταν να πίνετε οχτώ με δέκα ποτήρια νερό καθώς και ένα ποτήρι χυμό κράνμπερι καθημερινά. Ουρείτε αμέσως μετά το σεξ και αποφεύγετε την πολύωρη ηλιοθεραπεία στην ξαπλώστρα ή την άμμο, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείτε δική σας πετσέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.