Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Προνοιακά επιδόματα μέσω ψηφιακής καταγραφής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ξεκινάει από το φθινόπωρο η ψηφιακή καταγραφή των δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, πολυτέκνων και τριτέκνων μέσω των ΚΕΠ και μέσω του Ίντερνετ.

Η σημασία της καταγραφής έγκειται στο γεγονός ότι όσοι δεν καταγραφούν στην ψηφιακή πλατφόρμα δεν θα πάρουν από τη νέα χρονιά κανένα επίδομα. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να γίνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα για τους πραγματικούς δικαιούχους, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι ένα μεγάλο ποσοστό αναπήρων "μαϊμού" θα αποφύγουν να απογραφούν και να μπουν στο νέο σύστημα.

Ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Μάρκος Μπόλαρης, τόνισε σχετικά ότι θα χρειαστεί το Α.Φ.Μ, ο αριθμός κοινωνικής ασφάλειας αλλά και το δελτίο ταυτότητας ώστε να γίνουν πολλαπλές διασυνδέσεις και να φύγουν αμέσως οι διπλοεγγεγραμμένοι και όσοι είναι πεθαμένοι και παίρνουν άλλοι την σύνταξή τους.

Τα 700 εκ. ευρώ αγγίζουν τα επιδόματα για αναπήρους και 850 εκ. τα επιδόματα για πολυτέκνους και τριτέκνους ενώ τα αποτελέσματα από τις έρευνες που κανουν οι επιθεωρητές υγείας σε 13 νομούς προκαλούν σοκ.

Χωριά με σχεδόν όλους τους γέροντες παράλυτους,περιοχές με τυφλούς κατοίκους που οδηγούν και παίζουν τάβλι,και στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί μια βεβαίωση από γιατρό νοσοκομείου. Όσο για τις παράνομες γνωματεύσεις των υγειονομικών επιτροπών θα ερευνηθούν αμέσως μετά την καταγραφή. Το υπουργείο Υγείας μάλιστα διαμηνύει ότι όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, όλοι όσοι αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στα κυκλώματα θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που υπεξαίρεσαν.

Η αλλαγή στον τρόπο χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων θα είναι το δεύτερο βήμα μετά την πρώτη καταγραφή. Το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα συγκροτήσει μια κεντρική υπηρεσία πιστοποίησης αναπηρίας στην οποία θα υπάγονται όλες οι επιτροπές που θα πιστοποιούν την αναπηρία των δικαιούχων.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προτείνει μάλιστα, τα μέλη των επιτροπών να αλλάζουν κάθε έξι μήνες για να μην δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις και να ισχύουν πολύ αυστηρές ποινές για τους επίορκους γιατρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.