Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Εγκρίθηκε το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο Δήμος Αρταίων, στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής Επαγγελματικής Ζωής», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είχε υποβάλει πρόταση από τα μέσα Μαΐου, για την ίδρυση και λειτουργία στην Άρτα, Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ. Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από την ΕΕΤΑΑ και από το Σεπτέμβριο το Κέντρο θ’ αρχίσει να λειτουργεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Αντιδήμαρχος Αρταίων Βασιλάκη – Μητρογεώργου Βικτωρία δήλωσε τα εξής:

«Εγκρίθηκε από την ΕΕΤΑΑ το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής Επαγγελματικής Ζωής» και περιλαμβάνει, το κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία παιδιών και εφήβων‚ δυναμικότητας 30 ατόμων σε δύο βάρδιες Πρωί — Απόγευμα.

Αναμένεται η λειτουργία του Κέντρου τον Σεπτέμβριο και στις επόμενες ημέρες θα γίνει η διαδικασία πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ( 9 ατόμων συναφών με το αντικείμενο ) για τη στελέχωσή του και την εύρυθμη λειτουργία του.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης βοηθά τη Μητέρα και εν γένει την οικογένεια εντελώς δωρεάν‚ να εμπιστευθούν το παιδί τους σε κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό λίγες ώρες ή και περισσότερες Πρωί —Απόγευμα.

Η λειτουργία της δομής - παροχής φροντίδας και φιλοξενίας ΑΜΕΑ περιλαμβάνει καθημερινή δημιουργική απασχόληση‚ εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες επαγγελματικής προκατάρτισης, φυσικοθεραπεία και εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση.

Ο Δήμος Αρταίων, τόσο με τη συγκεκριμένη δράση όσο και με άλλες που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, θα βρίσκεται πάντα δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και στα άτομα με αναπηρία, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα τώρα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.