Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: να ανοίξουν όλα τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων καλεί φορείς και πολίτες να συστρατευθούμε σε μιαεκστρατεία για την επαναλειτουργία του ΚΠΕ Βάμου αλλά και όλων των ΚΠΕ που έκλεισε η κυβέρνηση (22 συνολικά σε όλη τη χώρα, δηλαδή το ένα τρίτο του συνόλου!).
Ένας τρόπος κινητοποίησης που προτείνουμε είναι η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας ( anna@diamantopoulou.gr ) και το αρμόδιο τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας ( t05sde1@minedu.gr ).

Επίσης ξεκινήσαμε τη συλλογή υπογραφών ηλεκτρονικά στο http://www.gopetition.com/petitions/ανοιξτε-ολα-τα-κεντρα-περιβαλ.html .

Το κείμενο συλλογής υπογραφών για να ανοίξουν όλα τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι το παρακάτω:

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!


Καλούμε την το υπουργείο Παιδείας και την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξουν τώρα όλα τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης!

Θεωρούμε απαράδεκτη κατασπατάληση χρημάτων του ελληνικού λαού να έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό 22 Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (1/3 όσων υπήρχαν πέρσι), τα οποία με την απόφαση της 22-7-2011 του Υπουργείου Παιδείας παραμένουν κλειστά.

Επιπλέον κατασπατάληση εκατομμυρίων θα προκύψει μαζί με ανυπολόγιστη ζημιά στη φυσική ισορροπία από την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών για θέματα όπως:
  • πυρκαγιές,
  • πολλαπλασιασμός και καύση σκουπιδιών αντί μείωσης και ανακύκλωσης,
  • μόλυνση ατμόσφαιρας από το πετρέλαιο και πυρηνικός τρόμος αντί εξοικονόμησης ενέργειας και στροφής σε ΑΠΕ,
  • διατήρηση καταστροφικών γεωργικών και τουριστικών πρακτικών,
  • καταστροφή προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000,
  • μείωση ή μόλυνση νερού και υγροτόπων,
  • εξαφάνιση παραδοσιακών σπόρων και σπάνιων ζώων και φυτών,
  • τσιμεντοποίηση παραλιών κι αυθαιρεσία αντί εναλλακτικού ήπιου τουρισμού με αναστήλωση παραδοσιακών οικισμών,
  • περιθωριοποίηση κι έξαρση ατυχημάτων σε πόλεις αφιλόξενες σε παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, ποδηλάτες, πεζούς κοκ).

Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις, πολιτική βούληση να εγκαταλείψουμε την αυθαιρεσία, τον πολιτισμό της ρύπανσης και της καταστροφής. Χρειάζονται επίσης ενεργοί πολίτες, ενημερωμένοι, με κριτική σκέψη και διάθεση για δράση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που μπορούν με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών, οικολογικών οργανώσεων και τοπικής κοινωνίας να ενημερώνουν, να ενθαρρύνουν πρωτοβουλίες πολιτών, να αλλάζουν τη στάση και την πρακτική των πολιτών απέναντι στη φύση και το τοπικό περιβάλλον.

Χρειαζόμαστε πολλά Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια, είναι αναγκαιότητα των καιρών και όρος επιβίωσής μας!


Πηγή: http://104fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.