Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν από τον δήμο της Ρόδου οι 33 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που βρίσκονται στον «αέρα» καθώς εργάζονται τους τελευταίους εφτά μήνες χωρίς συμβάσεις εργασίας.

Χθες οι 33 εργαζόμενοι συναντήθηκαν για πολλοστή φορά με τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και τον γενικό γραμματέα του δήμου σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους.

Μάλιστα η εκπρόσωπος των εργαζομένων Άννα Γιαννακοπούλου κατήγγειλε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες τα οχήματα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης καυσίμων και η μετακίνηση των εργαζομένων γίνεται με τα δικά τους οχήματα για να εξυπηρετηθούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

«Είμαστε απλήρωτοι εφτά μήνες εργαζόμαστε χωρίς σύμβαση και τις τελευταίες ημέρες μετακινούμαστε με τα δικά μας αυτοκίνητα. Καταλαβαίνουμε ότι η δημοτική αρχή έχει παραλάβει ένα μπάχαλο από τους πρώην δήμους αλλά αυτό εμάς πρακτικά δεν μας βοηθά στην τσέπη μας. Πιστεύουμε ότι τα προνοιακά του δήμου έχουν περιέλθει σε δεύτερη μοίρα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί είμαστε χωρίς ενεργή σύμβαση» είπε χαρακτηριστικά.

Διαδικαστικό και γραφειοκρατικό φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων στους 33 εργαζόμενους καθώς οι δομές αυτές που αρχικά εντάχθηκαν στην κοινωφελή επιχείρηση συγκοινωνιών και στην συνέχεια με νέα απόφαση μεταφέρθηκαν στο δήμο.

«Έπρεπε να γίνουν σωστές και μεθοδικές κινήσεις για να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών μέχρι το τέλος του χρόνου. Με την υπογραφή των συμβάσεων και την ολοκλήρωση της εξέτασης των παλαιότερων θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες κάποιοι από τους εργαζόμενους»τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο νομικός σύμβουλος του δήμου θα καταθέσει εισήγηση εντός των ημερών για την ακριβή ημερομηνία της μεταφοράς των δομών αυτών στο δήμο προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή των δεδουλευμένων τους .

Να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ, στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Στις 1.500 ανήλθαν τελικά οι αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερομένους για την πρόσληψη 160 εποχικών εργαζομένων στο δήμο με 11 μήνες και 5,5 μήνες σύμβασης έργου για την κάλυψη των αναγκών του.

Πυρετωδώς εργάζεται το συνεργείο που συγκροτήθηκε από τον δήμο και αποτελείται από 11 υπαλλήλους τους προκειμένου η όλη διαδικασία των προσλήψεων να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή: http://www.proodos.net


----------------------

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, τραγική η κατάσταση


Να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι προνοιακές δομές και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης

Απλήρωτοι από 4 έως 8 μήνες μένουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Πρόνοιας, και σε μια σειρά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου προνοιακού χαρακτήρα η κατάσταση είναι επιεικώς τραγική και απάνθρωπη εξαιτίας της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία δημιουργεί απόγνωση και στους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο στους γονείς των παιδιών με αναπηρίες.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης ζητώντας να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στα κέντρα ειδικής αγωγής και στα νομικά πρόσωπα που παρέχουν προνοιακές υπηρεσίες. Επίσης να χρηματοδοτηθούν για να καλύψουν 100% τις λειτουργικές ανάγκες τους, με προοπτική να περάσουν στο Δημόσιο και να τελειώσει η έμμεση ιδιωτικοποίησή τους και το εμπόριο στα άτομα με αναπηρία.

Πρέπει, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για τροφεία και θεραπείες και να μη διωχθούν παιδιά επειδή η οικογένειά τους δεν έχει να πληρώσει ή είναι ανασφάλιστοι, και επίσης να παρθούν όλα τα μέτρα για να ανοίξουν κανονικά το Σεπτέμβρη όλα τα κέντρα που έκλεισαν το καλοκαίρι.

Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Μ. Μπόλαρης ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα δεν έχει τις διαστάσεις που αναφέρθηκε, αλλά παραδέχθηκε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα υστέρησης της επιχορήγησης στις δομές που δημιουργήθηκαν για την αποασυλοποίηση από τα ψυχιατρεία και για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Την απέδωσε στο ότι υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο, αφού η χρηματοδότηση πέρασε από τις νομαρχίες, που καταργήθηκαν, στις περιφέρειες, και ισχυρίστηκε ότι το θέμα λύθηκε, καθώς τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Υγείας, το οποίο έδωσε εντολή να εκταμιεύσουν οι περιφέρειες τη δόση του πρώτου εξαμήνου.

Ο Θ. Παφίλης απάντησε στον υφυπουργό ότι είναι περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και του ανακοίνωσε ότι την Τρίτη αποφασίστηκε τροποποίηση του προϋπολογισμού, αλλά «χρήμα δεν υπάρχει». Κάλεσε δε τους εργαζόμενους συνολικά να δυναμώσουν το μέτωπο αντίστασης και πάλης κατά αυτής της πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βαρβαρότητα που υπάρχει και στο συγκεκριμένο τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.