Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τα «αόρατα» παιδιά στον σκληρό κόσμο των μεγάλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Η κακοποίηση και η εκμετάλλευση των παιδιών σημαδεύουν την ύπαρξη, τον πολιτισμό και την εποχή μας! Εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός οργανωμένου δικτύου, που τα μεταφέρει από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες. Πεντάχρονα εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι οποίες βλάπτουν την ψυχική, την σωματική τους υγεία και την διανοητική ανάπτυξη.

Πολλά σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα και 171 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε εξοντωτικά ωράρια, σε ορυχεία, λατομεία, στις κατασκευές, στην εξόρυξη και την γεωργία, μεταφέροντας βαριά φορτία, και σε επικίνδυνους χώρους με χημικά, εντομοκτόνα ή βαρύ μηχανικό εξοπλισμό. Αντί να μορφώνονται, αποκτώντας εφόδια για μια καλύτερη ζωή, εργάζονται εξορύσσοντας βράχια, χρυσάφι, διαμάντια και πολύτιμα μέταλλα, μαζεύοντας κόκκους κακάο ή καφέ και μπανάνες, και υφαίνοντας μεταξωτά χαλιά σε απάνθρωπες συνθήκες σκλαβιάς. Η εξαπλωμένη, απάνθρωπη παιδική εργασία είναι ένα έγκλημα που συμβαίνει κάθε μέρα με την αγορά, την πώληση και το θάνατο των παιδιών, που υποχρεώνονται στην πορνεία και πορνογραφία.

Παιδιά πλέκουν χαλιά στην Ινδία και το Πακιστάν, μαζεύουν καπνό στην Ινδονησία, τσάι στη Σρι Λάνκα, στύβουν χυμό πορτοκαλιών στη Βραζιλία και εξορύσσουν άνθρακα στην Κολούμπια. Εργάζονται κάτω από ανατριχιαστικές συνθήκες 15ωρα την ημέρα με μισθό πείνας.

Η παιδική εργασία είναι η φθηνότερη, η πιο άνομη και η χωρίς δικαιώματα εργατική δύναμη του κόσμου. Η εκμετάλλευση υπάρχει παγκόσμια! Το πρόβλημα χτύπησε την πόρτα μας! (Βλ. τελευταίες αποκαλύψεις στην Ευρώπη!) Σοκ για την κοινωνία μας! Οι «ανυποψίαστοι» πολίτες ξαφνικά βρίσκονται οργισμένοι να κραυγάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα παρέα με τους σύγχρονους «αδιάφθορους». Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο με μεγάλη δόση κιτς ηθικής. Αλλάζει η εικόνα μας, έξω από τα σύνορα της «Ευρώπης».

Χιλιάδες Βέλγοι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά από τις αποκαλύψεις «παιδεραστίας». Η Ευρώπη αίφνης «ανακαλύπτει» την παιδεραστία! Σοκ και ντροπή. Αγνοούσαν ότι στην Ταϊλάνδη 200.000 παιδιά πωλήθηκαν στην πορνεία από τους συγγενείς και την μαφία των σωματεμπόρων, στερούμενα την οικογενειακή αγάπη, στοργή, αλληλεγγύη και ασφάλεια; Δεν ενημερώθηκαν ότι 400.000 άνδρες Γερμανοί ταξιδεύουν για τουρισμό του σεξ και ότι 10.000 άνδρες για σεξ με ανήλικα παιδιά; Μήπως ο τουρισμός του σεξ δεν είναι δημιούργημα του πολιτισμού της καπιταλιστικής «ευημερίας»; Ποιο σχέδιο δράσης βρίσκεται κάτω από διεθνή και πανεθνική καθοδήγηση και συνεργασία;

Θα μου πείτε: Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία τιμωρεί το σεξ με παιδιά και τους παιδεραστές, και απαιτεί να εφαρμόζονται οι Νόμοι. Μήπως οι νόμοι δεν δημιουργήθηκαν από διεφθαρμένους ανθρώπους; Όταν ένας αστυνομικός κερδίζει 30-40 μάρκα τον μήνα, τότε γίνεται και αυτός διεφθαρμένος, καθώς το ίδιο αρνητικά επιδρούν και οι διασυνδέσεις με τα κυκλώματα των κακοποιών- σωματεμπόρων. Ποιος ενδιαφέρθηκε για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανέχειας και της κακομοιριάς, εκδημοκρατίζοντας τις κοινωνίες, δημιουργώντας έναν κοινό κώδικα ηθικής; Πως θα αναχαιτιστεί η διαφθορά σε όλες τις χώρες, όταν οι υπεύθυνοι, διαμέσου της ανικανότητας, άγνοιας, απάθειας ή και συνειδητής αμέλειας, αγνοούν τις ουσιώδεις προϋποθέσεις της ανάπτυξης;

Όταν Κυβερνήσεις καταχρώνται την εμπιστοσύνη μας, βάζοντας το μέλλον των παιδιών σε παιχνίδι, παραμελώντας τα και αφαιρώντας τους ό,τι χρειάζονται; Χάνεται το ανθρώπινο δυναμικό των χωρών τους ενώ οι πολιτικοί ηγέτες ενισχύουν τη διαφθορά και τη φτώχεια. Μήπως όλα τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα σε μία καλή αφετηρία για τη ζωή; Επενδύοντας στην ανάπτυξή τους, εξοικονομούμε, π.χ., στις υπηρεσίες υγείας, στο εκπαιδευτικό σύστημα και αλλού.

Όσο υπάρχει το καπιταλιστικό σύστημα όπου κυριαρχεί η κρίση του θεσμού της οικογένειας, κι όπου στον νέο σαν μια αυτοτελή ύπαρξη δεν του παρέχονται οι προϋποθέσεις ( ασφάλεια, κατοικία, τροφή, ενδυμασία, μόρφωση) αλλά η περιθωριοποίηση, η ανισοτιμία, η ανισότητα και η αδικία ενός αδιάφορου κοινωνικού πλαισίου… Οι οικονομικοκοινωνικές ανισότητες μεταξύ των φύλων δεν καλυτερεύουν τον εφοδιασμό των μικρών παιδιών με τα αναγκαία, ώστε να καλυτερεύσει η χώρα και η ανταγωνιστικότητά της στην παγκόσμια οικονομία. Όταν τα δάκρυα των αόρατων παιδιών και τα φαινόμενα ντροπής και σκλαβιάς πλησιάζουν τα σύνορά μας, τα δικά μας παιδιά, τον πολιτισμένο μας Δυτικό κόσμο, τότε ξεθάβουμε τους ανεφάρμοστους νόμους και διεκδικούμε ουρλιάζοντας!

Απαράδεκτη διασάλευση της κοινωνικής τάξης και ηθικής, πρωτοφανής για την σύγχρονη εποχή. Τότε αισθανόμαστε ότι η παιδική εργασία υπονομεύει την πρόοδο της ανάπτυξης, τη μείωση της φτώχειας, την πρόσβαση στην Εκπαίδευση, την καταπολέμηση του AIDS και την Ισότητα των φύλων! Οι φιλανθρωπικές επιτροπές ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, παίρνοντας «γενναίες» πρωτοβουλίες. Όταν στον μικρόκοσμό μας υπάρχουμε εμείς και οι άλλοι! Τα δικά μας παιδιά και τα άλλα τα «αόρατα»! Στο λεγόμενο «πρώτο κόσμο» η υποκρισία ξεχειλίζει. Αίφνης όλοι ανακάλυψαν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών! Ως δια μαγείας οι υπνωτισμένες μάζες βγαίνουν στο δρόμο και διαδηλώνουν. Απελπισμένη προσπάθεια να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Τόσα χρόνια και σε τόσα άλλα προβλήματα πού ήταν όλοι αυτοί οι «σταυροφόροι της ηθικής»; Παιδεραστία άραγε δεν υπήρχε στον Τρίτο Κόσμο; Για μαζικές δολοφονίες παιδιών, παραβίαση δικαιωμάτων τους δεν είχαν ακούσει ποτέ; Για την εξαθλίωση από την εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας όπου πάνω στήριξαν την ευμάρειά τους, δεν είχαν πληροφορηθεί; Για το άχρηστο εκπαιδευτικό σύστημα, που αντί να είναι αρωγός στις ανάγκες του παιδιού, διατηρεί την νοσηρότητα της εκπαίδευσης, ούτε λέξη! Όσο υπάρχει η ανισότητα, η οικονομική κρίση, η όξυνση της ανεργίας, η φτώχεια, η ελλιπής ανατροφή, η διαπαιδαγώγηση και η αναίσχυντη ψυχαγωγία τόσο θα ενισχύεται ο αμοραλισμός.

Η αστυφιλία, η αστικοποίηση της ζωής στις μεγαλουπόλεις με τα πολυποίκιλα προβλήματα, το ακατάλληλο οικιστικό περιβάλλον για την ενηλικίωσή του που δίχως ευκαιρίες ψυχαγωγίας, άθλησης, παιχνιδιού, δημιουργικής έκφρασης, του στερούν τη σιγουριά ενός θεσμικού και νομοθετικού πλέγματος. Όσο η ασφάλεια ενός κοινωνικού συστήματος είναι ανύπαρκτη για τα απροστάτευτα παιδιά που κακοποιούνται και το κράτος δεν παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εκμετάλλευσης, εξασφαλίζοντας προστασία, τόσο… δεν διασφαλίζονται η ίση μεταχείριση και η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Όσο ο ρατσισμός καλά κρατεί… ώστε να παραβιάζονται τα κάθε είδους δικαιώματα, (οι μετανάστες, οι παλιννοστούντες, οι αλλόθρησκοι, οι αλλογενείς, οι αλλόγλωσσοι...) τόσο ο κοινωνικός αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση θα βαθαίνει σε συνδυασμό με την ατελή κρατική πρόνοια και την έλλειψη κατάλληλων νόμων, ενισχύοντας τη παιδική εκμετάλλευση. Οι νέοι είναι το «αύριο» κάθε κοινωνίας, οι νέοι είναι το «μέλλον» μας! Αντί να βρίσκονται στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπου θα επικρατεί ο σεβασμός στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Μ.Μ.Ε. που τους αποβλακώνουν, βιάζοντάς τους ψυχικά με ό,τι «σκουπίδι» τους προβάλλουν, ενώ θα έπρεπε να πληροφορούν ανιδιοτελώς, αμφισβητώντας συμπεριφορές, προκαταλήψεις και πρακτικές που βλάπτουν!

Το καταναλωτικό σύστημα δεν τον αντιμετωπίζει ως θύμα σε μια κοινωνία άνιση και άδικη που του στερεί τις ίσες ευκαιρίες. Περικυκλωμένος από άκρατα φαινόμενα ρατσισμού, σ' ένα φυσικό περιβάλλον που κι αυτό είναι παραβιασμένο και δυσαρμονικά συνδεμένο με τον άνθρωπο! Οι ηγέτες του κόσμου ανέλαβαν να μετρηθούν και να είναι υπόλογοι! Να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της εξάλειψης των ανισοτήτων στην παιδική υγεία, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη, ώστε μικρά παιδιά να μην βιάζονται, απάγονται, κακοποιούνται, εκμεταλλεύονται, οδηγούμενα ακόμα και στην δολοφονία της οικογένειάς τους! Όχι άλλη υποκρισία! Όταν πλούσιοι κρατούν ομήρους παιδιά για να ικανοποιηθούν σεξουαλικά ακόμα και σε βρέφη!

Όταν διεσπαρμένες νάρκες σκοτώνουν κάθε μήνα 800 παιδιά και οι κακές συνθήκες που επικρατούν σε στρατόπεδα προσφύγων κάποιες χιλιάδες, αποδεικνύει ότι σήμερα τα παιδιά χάνουν τον πόλεμο της αξιοπρέπειας, ζώντας την βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά εις βάρος τους σε όλο τον κόσμο. Συμβαίνει προκλητικά στο Ιράκ, στην Αλγερία, στη Σιέρα Λεόνε όπου παιδιά σκοτώνονται κατά εκατομμύρια στους πολέμους με αποτέλεσμα 6 εκατ. ανάπηρα παιδιά. Οι βιασμοί παιδιών στη Βοσνία και τη Ρουάντα που χρησιμοποιούνται ως όπλο του πολέμου κατά των αντιπάλων και ο στρατός που ανάγκαζε τα κορίτσια να συμπεριφέρονται ως «σύζυγοι» προς τους στρατιώτες είναι γεγονός.

Στους πολέμους όπου χρησιμοποιούνται παιδιά για σεξουαλική ικανοποίηση σε καθεστώς σκλαβιάς και βίας εξαναγκαζόμενα να γίνουν κινούμενες παγίδες για τους αντιπάλους, χρησιμοποιώντας όπλα, είναι γνωστό. Πάνω από 2.000 παιδιά διέπραξαν πράξεις γενοκτονίας εις βάρος αντιπάλων. Η διεθνής κοινότητα ίδρυσε το διεθνές δικαστήριο που θα δικάσει τους ενόχους τέτοιων εγκληματικών πράξεων. Εμείς η περήφανη λευκή φυλή, οι πολιτισμένοι, οι κονκισταδόρες της ευμάρειας, οι εκφραστές της άλογης βίας αδιαφορούμε!

Κι ας αναγκάζονται να δουλεύουν σαν δούλοι σε ανθυγιεινές εργασίες αντί πινακίου φακής χωρίς κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, χρησιμοποιούμενα για εκμετάλλευση με σκοπό το κέρδος. Η ανεκτική κοινωνία μας δεν ανησυχεί όσο θα έπρεπε για τα άτοπα και εγκληματικά εις βάρος της πιο τρυφερής ηλικίας του ανθρώπου. Για ποιο μέλλον μιλάμε όταν τα παιδιά δοκιμάζουν τη σκληρή φρίκη του πολέμου των μεγάλων και την ανελέητη εμπειρία της σκλαβιάς, της σωματεμπορίας, της πορνείας, της πώληση οργάνων τους, την παιδεραστία, την απάνθρωπη μεταχείριση, την στυγνή οικονομική εκμετάλλευση και καταπίεση, αποκλεισμένα από την οικογένεια, το σχολείο, την φροντίδα, ριγμένα στο σκλαβοπάζαρο της σκληρής παιδικής εργασίας;

Εργασία που παραβιάζει κάθε δικαίωμά του παιδιού, οδηγώντας το σαν res στην ακούσια παιδική πορνογραφία και το εμπόριο ανθρώπινων υπάρξεων! Η σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται από βανδαλισμούς, κατακρεουργώντας συνειδήσεις και αξιοπρέπεια μέσα από την τρομοκρατία με μπόλικη δόση αμοραλισμού. Ο πλανήτης μας είναι μια δουλοπαροικία και ζει μια ανθρώπινη εκπτωτική και ολισθαίνουσα πορεία σε αξίες και ιδεολογίες. Ο κόσμος μας είναι μια αξιοθρήνητη τραγωδία!

Κι ας ξέρει ότι η παιδική εργασία στη γεωργία συμβαδίζει με μορφές δουλοπαροικίας λόγω χρέους, όπου τα παιδιά μένουν στο έλεος του γαιοκτήμονα/ εργοδότη ενώ οι γονείς τα εμπιστεύονται σε μεσίτες και τα ανταλλάσσουν με χρήματα! Επίσης για τα 3ΟΟ.ΟΟΟ.ΟΟΟ 15χρονα που εργάζονται, σε απάνθρωπες συνθήκες σκλαβιάς, συντηρώντας την οικογένειά τους με μισθούς σκλάβων, ανίκανα να αυτo-υπερασπιστούν και για τα θύματα της εκμετάλλευσης και της κατάχρησης στην απασχόληση. Προς τι η οργή μας; Μα ποια αντίσταση μπορεί να επικρατήσει κόντρα στο κέρδος όταν υπερτερεί η διαφθορά;

Η εμπορία παιδιών είναι μια «επιχείρηση» με ετήσιο τζίρο ένα δισεκατομμύριο δολάρια και τα θύματα φτάνουν το 1,2 εκατομμύρια παιδιά το χρόνο. Πρόκειται για ένα οικουμενικό πρόβλημα που συνδέει όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα σύνθετο πλέγμα παράνομων μετακινήσεων ανθρώπινων υπάρξεων. Όταν παιδιά εξαναγκάζονται σε επιστράτευση να συμμετάσχουν σε πολεμικές συρράξεις και η παιδική εργασία τροφοδοτείται από την φτώχεια, τις οικονομικές κρίσεις, τις πολιτικές αναστατώσεις, τις πολεμικές συγκρούσεις, τις φυσικές καταστροφές, τις επιδημίες χρειάζεται μια παγκόσμια πάλη ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση, με τον αγώνα για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με πολιτικές και δράσεις παγκόσμιας δικαιοσύνης.

Ποιές προϋποθέσεις συντονισμένες, πρωτοβουλίες και προγράμματα αναπτύσσονται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο; Ο καθημερινά τρομοκρατούμενος κόσμος δεν έχει διασυνδέσεις με την μαφία η οποία άνοιξε το δρόμο της εγκληματικότητας και που έχει αυξηθεί! Αντιδρούμε όταν τα θύματα είναι μέλη της δικής μας κοινωνίας. Το "οχυρό Ευρώπη" αλώνεται και η τάξη μας καταρρέει! Οι ίδιοι που αδιαφόρησαν για την υποβάθμιση του τρίτου κόσμου ή ακόμα την δημιούργησαν, μαζί με τις αρρώστιες, την φτώχεια, την βία, την άνιση μεταχείριση, την αμάθεια, την έλλειψη πνευματικής τροφής, την άνιση μεταχείριση, την εξαγορά του πλούτου τους και του νερού ακόμη… από Πολυεθνικές και εκείνοι που ανέχτηκαν στην ίδια τους την κοινωνία των 2/3 την ανεργία, την περιθωριοποίηση, τους αστέγους και τους απόρους βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κινδύνους που εξέθρεψαν.

Εκείνο το έγκλημα που πηγάζει από την κοινωνική απελπισία δεν γνωρίζει σύνορα και τελικά είναι μεταδοτικό και για τους "υγιείς" κοινωνικούς ιστούς τους. Ο εχθρός είναι μέσα τους και οι τρομοκρατημένοι "μεσαίοι" πανικοβάλλονται. Οι πόλεμοι, η άγνοια και οι απαθείς κυβερνήσεις οδηγούν το κυριότερο δυναμικό των χωρών τους να χάνεται. Ποιος είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του νέου κινδύνου; Η στεγανοποίηση των κοινωνιών της Ευρώπης, η δημιουργία ασφαλών θυλάκων, οχυρών μεσαιωνικού χαρακτήρα (βλ. Το όνομα του ρόδου) όπου της γης οι κολασμένοι θα είναι απ’ έξω.

Ξενοφοβία, εθνικός και κοινωνικός ρατσισμός, αποκλεισμός της μετανάστευσης, αστυνόμευση της ηθικής, καθιέρωση της "αρχής του υπόπτου" και άλλα συνθέτουν τα νέα αμυντικά συστήματα (βλ. Σύμβαση Σέγκεν). Ήδη νέοι πόλεμοι έχουν ως "σταυρό" τους τα ναρκωτικά και την διεθνή τρομοκρατία (βλ. Εισβολή των Η.Π.Α. στον Παναμά, 1989). Δόξα τω θεώ και πάλι για τους "πιστούς" με "ιερείς-δερβίσηδες", τα Μ.Μ.Ε. που τους καθοδηγούν και κονκισταδόρες τους τυχοδιώκτες σωτήρες κάθε είδους. Ποιοι τελικά καθορίζουν αυτές τις προοπτικές; Μα φυσικά οι ίδιοι που και πριν είχαν συμφέρον η ανισότητα και η εξαθλίωση να είναι γεωγραφικά και κοινωνικά εντοπισμένη για να την εκμεταλλεύονται και να εξάγουν κέρδος.

Στο μικρόκοσμό μας, στη μιζέρια της καθημερινότητας, στο λαβύρινθο της παγκοσμιοποίησης και στο αποκορύφωμα της ατομικότητας, οι «εμείς», οι στάσιμοι,, ζούμε το δικό μας υπαρκτό σήμερα. Για τους «άλλους» όμως δεν υπάρχει. Η παγκόσμια κοινότητα αντί να αυξήσει την ανθρωπιά της στους «άλλους», τη συρρικνώνει. Η βοήθεια σε όσους την χρειάζονται, είτε μειώνεται, είτε δεν φτάνει ποτέ σε αυτούς και όσο και αν εξορκίζουμε το κακό όνειρο που ζει σήμερα η ανθρωπότητα, τόσο αυτό θα έρχεται πιο κοντά μας. Εμείς επιλέξαμε τον κόσμο που ζούμε, τα δικά μας παιδιά όμως; Εκείνα που ζουν στο «σπίτι» μας και που δεν τους συμπεριφερόμαστε σα να είναι παιδιά.

Και τα άλλα, στις φτωχότερες χώρες και στις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες, που αντιμετωπίζουν διακρίσεις με βάση το φύλο, εθνικότητα, σωματική αναπηρία ή ανήκουν σε κάποια ιθαγενή ομάδα πληθυσμού: Τα παιδιά που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συρράξεις ή έχουν πληγεί από το AIDS; Αυτά που στερούνται επίσημης ταυτότητας και είναι θύματα κακοποίησης ή εκμετάλλευσης; Όσα εμπλέκονται στις χωρίς κανόνες εξαναγκαστικές εργασίες δουλείας, σε πορνεία και πορνογραφία ή είναι θύματα διακίνησης (trafficking) σε παράνομες δραστηριότητες με σκοπό την εκμετάλλευση δια της βίας και της πλάνης; Τα αόρατα παιδιά που εξαφανίζονται ολοκληρωτικά μέσα στις οικογένειές τους, τις κοινότητες, τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και για τις κυβερνήσεις, τους δωρητές, την κοινωνία των πολιτών, τα μέσα ενημέρωσης, τον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και για τα άλλα παιδιά.

Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για ένα κόσμο ειρήνης, δικαιοσύνης, ανεκτικότητας, ασφάλειας, ελευθερίας, σεβασμού για το περιβάλλον και κοινής ευθύνης! Κανένα παιδί δεν θα εξαιρείται ή θα βρίσκεται στην αφάνεια. Τα παιδιά του κόσμου, τα δίχως ευκαιρίες, στηρίζονται σε μας που ευαισθητοποιημένοι λέμε όχι στην παράνομη διακίνηση και εμπορία παιδιών που ντροπιάζει τις σύγχρονες κοινωνίες. Η χρήση παιδιών ως εμπορικού αντικειμένου για εργασία ή σεξ είναι μια κερδοφόρα διεθνής επιχείρηση, πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων εμπορική σεξουαλική βιομηχανία κάθε χρόνο (πορνεία & πορνογραφία).

Ποιος επικρίνει το κέρδος από φτηνά εργατικά χέρια και την παιδική πορνεία; Όταν παιδιά απάγονται ή κλέβονται από εμπόρους δήθεν για μια καλύτερη ζωή σε άλλη χώρα, τροφοδοτείται η τοπική ζήτηση, με το σεξουαλικό τουρισμό, προωθούμενος μέσα από το internet και την παιδική πορνογραφία σε όλο τον κόσμο και αυτό είναι αιτία ανησυχίας. Η άγνοια, η ανέχεια και η ανεπαρκής κινητοποίηση των Aρχών, δημιουργούν έναν παράδεισο για τους πλούσιους, μεσήλικες τουρίστες από τη Δύση, οι οποίοι με όπλο το Ιντερνετ εντοπίζουν άκοπα τα θύματά τους. Ποιος αντιδρά στους απανταχού παιδόφιλους -κυρίως ευκατάστατοι ταξιδιώτες από Ευρώπη και ΗΠΑ-, που αναζητούν παιδιά κάτω των 12 ετών, π.χ., στο Μαρόκο, τον αγαπημένο τους προορισμό;

Όταν ο κίνδυνος μας προσβάλλει, τότε συνειδητοποιούμε ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση για εμπορικούς σκοπούς και η δουλεία αποτελούν μάστιγα για τον κόσμο! Όταν γυναικόπαιδα- θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης- διακινούνται στο Μεξικό από φτωχές, αγροτικές περιοχές σε αστικά κέντρα και τουριστικά θέρετρα και στην Βραζιλία 400.000 παιδιά πορνεύονται σε τουριστικά θέρετρα της χώρας, σε αυτοκινητόδρομους και σε οίκους ανοχής στον Αμαζόνιο, δεν είναι πρόβλημά μας! Ούτε όταν «εξάγονται» για σεξουαλική εκμετάλλευση στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία τις ΗΠΑ, την Βενεζουέλα, την Παραγουάη, το Σουρινάμ και την Γουιάνα, αγανακτούμε!

Όταν στην Νότια Αφρική οι τοπικές συμμορίες και τα δίκτυα οργανώνουν την παιδική πορνεία στους προορισμούς του σεξοτουρισμού και στην Ταϊλάνδη όπου τα κορίτσια υποχρεώνονται να συντηρούν την οικογένειά τους με όποιο τρόπο, το τραγικό «άλλοθι» των παιδόφιλων είναι ότι βοηθούν τα άτυχα παιδιά να επιβιώσουν! Ο σεξοτουρισμός έχει τις ρίζες του στον πόλεμο του Βιετνάμ, όταν οι Αμερικανοί στρατιώτες μετέβαιναν στην Ταϊλάνδη για λόγους... αναψυχής. Η βιομηχανία του σεξ ανθεί, τρεφόμενη από τη φτώχεια και με την αρωγή των ντόπιων και των ευκατάστατων τουριστών από Ευρώπη, Β. Αμερική και Αυστραλία. Παιδόφιλοι που ψάχνουν για περιστασιακό σεξ με ανήλικους και συχνάζουν σε δημοφιλείς περιοχές όπως η Μπανγκόκ, το Πουκέτ και η Πατάγια.

Τραγωδία να ασχολούμεθα ευκαιριακά με τους 25Ο εκατομμύρια ανήλικους σκλάβους που επιβιώνουν στον σκληρό κόσμο των μεγάλων όπου και η σφαγή των παιδιών μας! Τώρα ντρεπόμαστε; Τώρα που τα τετράποδα σφαγιάστηκαν, τα δίποδα αλληλλο-σπαράζονται για το μαγαζάκι τους και οι ηλικιωμένοι είναι στα αζήτητα; Χρόνια θυσιάζονται οι άγγελοι, τα μωρά, τα παιδιά μας και τα «αόρατα»! Που ήμασταν; Οι νέοι μας, ο κόσμος μας, καταστρέφεται ολοκληρωτικά μπροστά στην αλαζονεία του ανθρώπου και στην απληστία για το κέρδος! Μήπως να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα από τα παιδικά χαμόγελα;

Να ενωθούμε για έναν αληθινό, ειρηνικό και ανιδιοτελή κόσμο, μέσα από αγώνες προστασίας, σεβασμού, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης; Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια με την αναδιανομή του εισοδήματος, ώστε να πάψουν οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι; Υπεύθυνος για την φτώχεια είναι ο πλουτισμός των ολίγων κι η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής με θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης. Γιατί τα κονδύλια δεν δίνονται στους οικονομικά ασθενέστερους; Οι πολιτικές λιτότητας, οι πιέσεις για φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα μεγάλα εισοδήματα, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους, οδηγούν περισσότερο πληθυσμό στη φτώχεια, την ανεργία και την απροστάτευτη παιδική εργασία.

Η έλλειψη ή η απώλεια της ταυτότητας, η ανεπαρκής κρατική προστασία για τα ορφανά, το trafficking, η εξαναγκαστική εργασία, η πρώιμη είσοδος των παιδιών σε ρόλους ενηλίκων όπως ο γάμος, οι επικίνδυνες εργασίες και ο πόλεμος (παιδιά στρατιώτες), εκείνα που δεν καταγράφονται ληξιαρχικά κατά τη γέννησή τους, προσφυγόπουλα, εκτοπισμένα, παιδιά που ζουν στους δρόμους, υπό κράτηση ή σε επικίνδυνες εργασίες ή μαχητές και παιδιά θύματα διακίνησης και παραχώρησης για εργασία είναι τα αφανή παιδιά, τα οποία αφανίζονται και ο κόσμος μας καταρρέει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.