Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Απαγόρευση πτήσης λόγω συνδρόμου Down

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Πρωτοφανής ρατσιστική συμπεριφορά από την British Airways που απαγόρευσε σε κοριτσάκι με σύνδρομο Down να ταξιδέψει μόνο του. Ποία η δικαιολογία της εταιρείας και ποίοι κανονισμοί ισχύουν στις συγκεκριμένες αερογραμμές.




Ανάρμοστη συμπεριφορά επέδειξαν οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας British Airways, όταν η Heather Saunders, 49, μητέρα ενός 12χρονου κοριτσιού που πάσχει από σύνδρομο Down, κάλεσε τις αερογραμμές για να κάνει κράτηση για την κόρη της.

Ήρθε αντιμέτωπη με μία υπάλληλο που της δήλωσε ότι το παιδί της δεν μπορεί να ταξιδέψει μόνο του. Επιτρέπεται το ταξίδι μόνο με τη συνοδεία κάποιου άλλου ατόμου. Ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς ήταν η πάθηση της μικρής.

Η μητέρα, όπως είναι λογικό, ζήτησε εξηγήσεις και έκπληκτη άκουσε ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβεί γιατί στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα. Η 49χρονη γυναίκα προσπαθούσε να εξηγήσει ότι ή κόρη της είναι ένα κανονικό παιδί, και η πάθηση της δεν την αποκλείει από τέτοιες διαδικασίες.

''Είναι απολύτως ανεξάρτητη και δε χρειάζεται συνοδεία, ζει μία φυσιολογική ζωή'' τόνιζε η μητέρα, παίρνοντας την αρνητική απάντηση της υπαλλήλου, η οποία επικαλείται τον κανονισμό για να αρνηθεί.

Εύστοχα η Heather Saunders ρωτά τι θα συνέβαινε αν δεν ενημέρωνε για την κατάσταση της κόρης της και έκλεινε κανονικά το εισιτήριό της. Τότε η υπάλληλος από την άλλη πλευρά του ακουστικού είπε χωρίς ενδοιασμό ότι ''θα την κατεβάζαμε κάτω, δε θα μπορούσε να ταξιδέψει''.

Η μητέρα όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό δήλωσε ότι ''στο παρελθόν δεν είχαμε συναντήσει ανάλογα περιστατικά. Η κόρη μου έχει φίλους, πηγαίνει σε κανονικό σχολείο, είναι ανεξάρτητη αλλά δεν μπορεί να ταξιδέψει με την British Airways''.
''Οι διακρίσεις εις βάρος ατόμων με αναπηρία δε μπορούν υφίστανται το 2011'', συμπληρώνει η μητέρα. Μετά τη συγκεκριμένη δήλωση, η εταιρεία απολογήθηκε και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά που επέδειξε, επέτρεψε στη 12χρονη να ταξιδέψει και της προσέφερε και τα εισιτήρια δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.