Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Επιμένει ο Δήμος Βόλου στη διεκδίκηση κτιρίων της Παιδόπολης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Επιμένει σταθερά η δημοτική αρχή Βόλου στο αίτημα παραχώρησης κτιρίων της Παιδόπολης για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, παρά την προσωρινή λύση στέγασης της δομής σε κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας (Κε.Σ.Α.Α.Μ),


....η οποία δόθηκε έπειτα από παρέμβαση του Δημάρχου Βόλου στη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα που απασχολούν το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, η νέα δημοτική αρχή Βόλου, από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας της, προώθησε την υλοποίηση του αιτήματος για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης ζήτησε με την από 11/3 επιστολή του προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Π. Τομάρα, να παραχωρηθεί προσωρινά χώρος στο Κε.Σ.Α.Α.Μ. για τη λειτουργία της Στέγης, χωρίς αυτό να αναιρεί το αίτημα παραχώρησης δύο κτιριακών μονάδων στην Παιδόπολη Αγριάς, καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι η μόνιμη εγκατάσταση της εν λόγω Στέγης σ` ένα περιβάλλον που κρίνεται ως το πλέον κατάλληλο.

Ο κ. Σκοτινιώτης επανήλθε στο θέμα και με νέα επιστολή του προς τον κ. Τομάρα ζήτησε να ενημερωθεί για το έργο που εκτελείται στο ακίνητο και ποιες συγκεκριμένα δράσεις πρόκειται να εξυπηρετήσει.

«Ο τέως Δήμος Αγριάς και πλέον ο ενιαίος Δήμος Βόλου έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής δημόσιας εγκατάστασης, που βρίσκεται εντός των διοικητικών μας ορίων. Πιστεύουμε ότι οι εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης Βόλου θα πρέπει να αξιοποιηθούν κυρίως για τη φιλοξενία κοινωνικών δομών, οι οποίες προφανώς και επιβάλλεται να είναι συμβατές μεταξύ τους», τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βόλου και υπενθυμίζει ότι η δημοτική αρχή θεωρεί προσωρινή τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του Κε.Σ.Α.Α.Μ., «αφού η οριστική εγκατάστασή της θα πρέπει να γίνει, όταν τα οικονομικά του Δήμου το επιτρέψουν, σε δύο κτιριακές μονάδες της Παιδόπολης Βόλου, σ’ ένα περιβάλλον, δηλαδή, που κρίνεται ως το πλέον κατάλληλο».

Απαντώντας ο κ. Τομάρας ενημερώνει ότι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, αξιοποιώντας υπάρχουσες εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας της, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, υλοποιεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας αντίστοιχο με το υπάρχον πρόγραμμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Η Υπηρεσία μας», καταλήγει, «θεωρεί αυτονόητη τη γόνιμη συνεργασία με το Δήμο Βόλου, ενημερώνοντας πώς υπάρχει δυνατότητα επιπλέον επέκτασης των κοινωφελών δράσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.