Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η ελληνική έκθεση για τα δικαιώματα των παιδιών με νοητικές αναπηρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Στην ουσία αποτελεί την ελληνική Χάρτα παραβίασης δικαιωμάτων






Η έκθεση με θέμα την “εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών με νοητικές αναπηρίες στην Ελλάδα” που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Children’s Rights for All” των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών Inclusion Europe, Eurochild και του Πανεπιστήμιο Charles της Πράγας με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. αποτελεί στην ουσία ένα πλήρη Χάρτη Παραβιάσεων που μόνο τιμή δεν είναι για την χώρα μας.

Αναλυτικά στοιχεία από την έκθεση θα παρουσιαστούν από τη στήλη ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ στις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να τύχουν και της μεγαλύτερης δυνατής προσοχής των κάθε είδους αρμοδίων. Επί του παρόντος αρκούμαστε στα τυπικά: Την ευθύνη της έκθεσης είχε η Ζανίν Κουβαριτάκη, δικηγόρος και ειδική επιστήμονας στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Συνήγορο του Πολίτη. Η έκθεση έχοντας ως σημείο αναφοράς την Εθνική Έκθεση της Ελλάδας προς τη Διεθνή Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού καταγράφει τις παραβιάσεις δικαιωμάτων των παιδιών με νοητικές αναπηρίες σε πέντε πεδία: Κακοποίηση , Εκπαίδευση, Οικογένεια-αποϊδρυματοποίηση, Υγεία, Συμμετοχή παιδιών-μη διάκριση.

Σε συνέχεια της έκθεσης της κ. Κουβαριτάκη και αντίστοιχων εκθέσεων από τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. θα δημιουργηθεί μία πλήρης Ευρωπαϊκή Έκθεση η οποία θα ανακοινωθεί στο προγραμματισθέν για το διήμερο 20 – 21 Οκτωβρίου συνέδριο της Inclusion Europe στις Βρυξέλλες. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα :
http://www.e-include.eu/en/events/802-childrens-rights-for-all


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.