Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αγωνία για την επιβίωση των Κέντρων Ειδικής Αγωγής ιδιωτικού δικαίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Έως και οκτώ μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι



Την αγωνία του για το μέλλον των Κέντρων Ειδικής Αγωγής που λειτουργούν μέχρι σήμερα ως Ν.Π.Ι.Δ. εκφράζει με ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας Α. Λοβέρδο ο βουλευτής Ηρακλείου (ΣΥΡΙΖΑ) Μιχ. Κριτσωτάκης.

Τα συγκεκριμένα Κέντρα εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες περίπου 15.000 ατόμων με αναπηρία σε όλη την Ελλάδα και επί δεκαετίες χρηματοδοτούνται από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Οπως επισημαίνεται στην επερώτηση Κριτσωτάκη τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης έχουν ξεκινήσει από το 2009, σήμερα δε είναι ορατός ο κίνδυνος οριστικής αναστολής της λειτουργίας τους.

Στην ερώτηση τονίζεται επίσης ότι “οι φορείς, για το 2011, δεν έλαβαν μέχρι τον Ιούνιο, καμιά επιχορήγηση. Στα μέσα Μαΐου η Περιφέρεια Αττικής συμπεριέλαβε έκτακτα στον προϋπολογισμό της τα ποσά για τα Ν.Π.Ι.Δ., τη διάθεσή των οποίων ανέλαβαν οι κατά τόπους Τομείς. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, ενώ για την δεύτερη δόση δεν γίνεται λόγος. Ακόμη, οι φορείς δεν γνωρίζουν το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης για το 2011, με αποτέλεσμα οι προϋπολογισμοί τους να είναι στον αέρα”.
Aποτέλεσμα των παραπάνω είναι να περικόπτονται μισθοί , να απειλούνται οι συμβάσεις, να γίνονται απολύσεις προσωπικού και να μην αναπληρώνονται οι κενές θέσεις εργαζομένων που αποχωρούν. Σημειώνεται τέλος ότι για το ίδιο θέμα , πανελλαδική καμπάνια υπό τον τίτλο iCare που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εργαζομένων συγκέντρωσε 22.000 υπογραφές πολιτών που ζητούν λύση στο αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται χιλιάδες οικογένειες. Οι υπογραφές έχουν ήδη παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής δίχως την παραμικρή από μέρους του ανταπόκριση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.