Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Παραμένει ο διαδικτυακός αναλφαβητισμός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Υστερούν οι Έλληνες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Το 22% των Ελλήνων πολιτών διαθέτει ικανοποιητικές δεξιότητες στη χρήση του Διαδικτύου, συγκριτικά με το 40% που αντιστοιχεί στο μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε 27. Παράλληλα οι μισοί περίπου Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου διαθέτουν μη ικανοποιητικές δεξιότητες στη χρήση αυτού, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Παρατηρητηρίου για την Ψηφιακή Ελλάδα.

Παρουσιάζεται βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των Ελλήνων πολιτών το χρονικό διάστημα 2007-2010, που υστερεί όμως σε σύγκριση με την αντίστοιχη για την πολίτες της Ε.Ε 27. Σχετικά με την Ελλάδα, και αναφερόμενοι στο ψηφιακό χάσμα μεταξύ ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό, προκύπτουν τα παρακάτω:

-Το ψηφιακό χάσμα παραμένει πολύ σημαντικό και βαίνει οριακά μειούμενο (με μη ικανοποιητικούς ρυθμούς) για τους ηλικιωμένους και τους μεσήλικες.

-Το ψηφιακό χάσμα είναι σημαντικό αλλά βαίνει μειούμενο με ικανοποιητικούς ρυθμούς για τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

-Το ψηφιακό χάσμα είναι σχετικά μικρό και παραμένει σταθερό για τους διαμένοντες σε αγροτικές περιοχές.

-Όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», δεν υφίσταται ψηφιακό χάσμα μεταξύ της ειδικής ομάδας των άνεργων πολιτών και του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα. Αντίθετα οι άνεργοι παρουσιάζουν δεξιότητες σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.