Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Νέα (τρίμηνη) αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου του ΙΚΑ για τα αναπηρικά βοηθήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μέχρι τον Οκτώβριο ισχύουν οι παλιές τιμές για τα τεχνικά βοηθήματα των ασφαλισμένων με αναπηρία.

Αλλο ένα τρίμηνο παράταση. Ολα ξεκίνησαν αρχές Ιουνίου όταν ομάδα ΑμεΑ κατέλαβε το ΙΚΑ και δημοσιοποίησε το "άδικον" της εγκυκλίου. Ο δρόμος μέχρι την οριστική δικαίωση αναμένεται μακρύς...

Άλλο ένα τρίμηνο παράταση. Ολα ξεκίνησαν αρχές Ιουνίου όταν ομάδα ΑμεΑ κατέλαβε το ΙΚΑ και δημοσιοποίησε το "άδικον" της εγκυκλίου. Ο δρόμος μέχρι την οριστική δικαίωση αναμένεται μακρύς...


Ανεστάλη για ακόμα τρεις μήνες η εφαρμογή της εγκυκλίου 37/2011 που περιέκοπτε κατά 50% τη δημόσια συμμετοχή στην αγορά τεχνικών βοηθημάτων για τους ασφαλισμένους με αναπηρία.

Η απόφαση της τρίμηνης αναστολής πάρθηκε κατόπιν των διαβουλεύσεων της επιτροπής που συστάθηκε για να μελετήσει τις πρέπουσες αλλαγές της εγκυκλίου και αποτελεί έμπρακτη ανταπόκριση από πλευράς ΙΚΑ στο αίτημα των εκπροσώπων των αναπηρικών φορέων να διατεθεί εύλογος χρόνος ώστε οι αλλαγές να μελετηθούν επαρκώς.

Η τρίμηνη αναστολή σημαίνει ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι προ εγκυκλίου 37/2011 τιμές για τα τεχνικά βοηθήματα των τετραπληγικών, παραπληγικών και ακρωτηριασμένων.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.