Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Παρέμβαση της Κομισιόν για την μείωση των εξεταστικών κέντρων των υποψήφιων στις πανελλαδικές μαθητών με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή


Σοβαρό ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο




Η απόφαση του υπουργείου παιδείας μείωσης των εξεταστικών κέντρων εγκαλείται ως παραβιάζουσα το δικαίωμα ίσων ευκαιριών για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκεςΗ απόφαση του υπουργείου παιδείας μείωσης των εξεταστικών κέντρων εγκαλείται ως παραβιάζουσα το δικαίωμα ίσων ευκαιριών για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες






Έρευνα έχει ξεκινήσει η Κομισιόν αναφορικά με τη μείωση των εξεταστικών κέντρων για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της ισχύουσας κατά των διακρίσεων ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Όπως επισημαίνει σε απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή η αρμόδια επίτροπος Reding «είναι σαφές ότι η απόφαση του υπουργείου παιδείας μείωσης των εξεταστικών κέντρων αποθαρρύνει τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τους γονείς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση και ως εκ τούτου του λόγου δημιουργείται δυσμενή μεταχείριση εις βάρος τους».

Εξειδικεύοντας την απάντησή της η ευρωπαία επίτροπος τονίζει ότι «η σχετική με την ίση μεταχείριση Οδηγία 2000/78/ΕΚ, απαγορεύει την άμεση ή έμμεση επιβολή διακρίσεων, ιδίως με βάση την αναπηρία, όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση και εργασία, καθώς και όσον αφορά την πρόσβαση σε όλα τα είδη και επίπεδα επαγγελματικής εκπαίδευσης». Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η Επιτροπή θα επικοινωνήσει με τις εθνικές αρμόδιες αρχές για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση του κράτους μέλους και τις συνέπειές της. Σε περίπτωση που η Επιτροπή θεωρήσει ότι το κράτος μέλος έχει παραβεί την οδηγία, μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαικό Δικαστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.